BAFRA

Milli Eğitime İşçi Alımında Ak Parti’ye Kurasız, Çekilişsiz Kontenjan İddiası

 
 380
Milli Eğitime İşçi Alımında AkParti’ye Kurasız, Çekilişsiz Kontenjan İddiası - Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde temizlik ve güvenlik hizmetlerinde çalıştırılmak üzere İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) ile alınan işçilerin yüzde 80’i kurayla, yüzde 20’si ise liste üzerinden belirlendi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde temizlik ve güvenlik hizmetlerinde çalıştırılmak üzere İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) ile alınan işçilerin yüzde 80’i kurayla, yüzde 20’si ise liste üzerinden belirlendi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dün Kızılırmak ilkokulu önünde noter huzurunda kura ile 104 personeli belirledi. Yüzde 20’lik kısmın ise İŞKUR üzerinde liste şeklinde belirleneceği öğrenildi. 

Kamuoyunda ise yüzde 20’lik kısmın AK Parti Bafra Yönetimi tarafında İŞKUR’a bildirileceği iddia edildi. 

Samsun Basınında da konu gündeme gelmiş, Samsun Haber internet gazetesi konuyu “İşte size AK Parti’den adalet örneği” manşeti ile gündeme taşımış ve “Samsun İş-Kur tarafından noter huzurunda kura çekimiyle Milli Eğitime alınacak temizlik ve güvenlikçiler için AK Parti'ye yüzde 20 çekilişsiz kurasız kontenjan ayrıldığı ortaya çıktı.” şeklinde haberleştirmişti. 

Bafra’da aynı konu gündeme geldi ve yüzde 20’lik kısmın AK Parti tarafından belirlendiği iddia edildi. 

İŞKUR’a göre katılımcılar, noter kurası yöntemi, Liste Yöntemi ve Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi ile belirlenmekte. 

Ayrıca, Kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, Engelliler, Eski hükümlüler, Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlara birinci torbaya alınarak öncelik tanınmakta. 


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Milli Eğitime İşçi Alımında Ak Parti’ye Kurasız, Çekilişsiz Kontenjan İddiası içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0