SİYASET

Mhp Teşkilatından Gazeteciler Günü Kutlaması

 
 932
Mhp Teşkilatından Gazeteciler Günü Kutlaması - MHP İlçe Teşkilatı Gazeteciler Günü dolayısıyla  basın mensuplarına yemek düzenledi.
Bafra Haber

 |  - MHP İlçe Teşkilatı Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına yemek düzenledi.

Öğretmenler Evinde düzenlenen yemeğe Toplantıya MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Acar, MHP  Belediye Başkan Adayı Özgür Topkaya ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Açılış konuşmasını MHP İlçe Başkanı Hüseyin Acar yaptı. Yazılı ve görsel basının İnsanların hür iradelerini ortaya koyduğunu belirten Hüseyin Acar, yazılı ve görsel basın bireysel ve demokrasimizin gelişmesinde kamusal hizmet görevi icara eden en önemli kalemimiz dilimizdir. şeklinde konuştu.

Acar; "Basını hür olmayan bir ülkede demokrasiden temel hak ve hürriyetlerden bahsetmek ebetteki mümkün olamamaktadır. Bireysel haklar ve temel haklar basın özgürlüğü ile ölçülmekte nasıl yargıda bağımsızlık söz konusu olmadığı zaman bireysel hak ve özgürlüklerinin bahsedilmemesi söz konusu olması acık ise basın özgürlüğü olmayan topluluklarda bireysel hakların özgürlüklerin kullanıldığından bahsetmek mümkün olmamakta demokrasiden bahsedilmesi mümkün olmamaktadır."  dedi.

Acar sözlerine devam ederek, "Bizler çalışan gazeteler gününüzü kutluyor haber almada bilgi edinmede ilçemize ülkemize hizmet eden basın mensuplarına teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek mali idareler seçiminde bizlerin adayı olan inşaat mühendisi Özgür Topkaya`yı sizlerle buluşturmak istedik bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için size teşekkür ediyor 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum. " şeklinde konuştu.


Ardından MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek konuşma yaparak, "Dünya gazeteciler günü ile bir araya getiren teşkilat ve teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyoruz."  dedi.

Vekil Cemalettin Şimşek sözlerine şöyle devam etti;  "Basın dünyada 6. güç olarak biliniyor. Ancak son günlerde ülkemizde basının işini yapması ancak belli yerlerden icazet alması bugün başbakan yurt dışında götürdüğü gazetecilere bakarsanız onu öne çıkartacak, övecek gazetecilerle gezmektedir hâlbuki basın özgür ve hür olmalı, basın vatandaşı doğru ve kısa sürede lazım olan bilgiyle donatmalı ve kamuoyu oluşturmalı en önemli görevi ise doğru bilgilendirmek olmalıdır.30 Martta bir seçim yapılacak ancak ondan önceki günleri değerlendirecek olursak AK Parti ile geldiğimiz noktada ülkenin nereye geldiğini görüyoruz. Yapılan yolsuzlukların onu gayri kanunu olarak kesilmek istenmekte bunun için savcıların onu kesilip polisler görevden alınmakta ve iktidarın izine basmayan her türlü yargı mensubu veya güvenlik mensubu tayine uğramaktadır. Bunun adı elbette ki demokrasi değildir. Demokraside eğer bir yolsuzluk önüne çıktıysa, yargıcın önü açılır,  kapatılmaz. Savcının soruşturmada önü kesiliyor. Dünyada ben demokrasi devletiyim diyen hiçbir ülkede bunları göremezsiniz. Ülkemiz basın özgürlüğünde 120.sıraya kadar düşmüştür. Biz MHP olarak diyoruz ki AKP iktidarından kurtulmanın ülkeyi daha emin ellere daha demokrasiye hak ettiği idareye kavuşturmanın zamanı gelip geçmiştir.30 Martta yapılacak seçimlerde ilk emareleri göreceğiz bugünden yapılan kamuoyu anketleri bunu bizim önümüze koymakta ve umut vermektedir. Halkımız artık ak ile karayı seçmekte, işin gereğinin ne olduğunu görmeye başlamıştır diye düşünüyoruz. Bizim basın mensuplarından beklentimiz gündemi doğru dürüst, çabuk ve tarafsız bir şekilde iletmesi esasen basının görevi de budur diyoruz. İşte böyle bir günde sizlerle bir araya gelmekten gurur duyuyor,  inşallah ülkemizin aydınlık günlere geçmesi yakındır diyor, AKP`nin kaçacak yer bulamayacağını düşünüyor saygılar sunuyorum." 

Bafra Haber-Yalçın Köse

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mhp Teşkilatından Gazeteciler Günü Kutlaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0