SİYASET

Mhp Bafra Kongresinin Tarihi Açıklandı

 
 2707
Mhp Bafra Kongresinin Tarihi Açıklandı - Bafra İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, olaylar sonrası iptal edilen MHP Kongresi hakkında kararını verdi.
Bafra Haber

 |  - Bafra İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, olaylar sonrası iptal edilen MHP Kongresi hakkında kararını verdi.

İlçe SEÇİM Kurulu Başkanı İbrahim Ahmet Pekdur ve Seçim Müdürü Hayrettin Çiftçi imzalı karara göre MHP Kongresi ve seçimi 22 Şubat Pazar günü gerçekleşecek.
İşte Bafra İlçe Seçim Kurulu tarafından Kongre ve seçimin iptali ile ilglii karar:

Milliyetçi Hareket Partisi Bafra İlçe Organ seçimlerinin 10.01.2015 cumartesi günü saat: 10.00`da birinci toplantı yapılması gerekirken çoğunluk sağlanmadığı içim saati 12.05`e gelindiğinde salt çoğunluk ile kongrenin açılışı Av. Ali Kaplan tarafından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunarak Dinav teşekkülünü oluşumu için talepleri isteyerek tek bir liste verilerek oylamaya sunuldu. Delegelerin oyuna sunularak kabul edildi. Divana oturacaklar davet edildi.  Divan görevlileri yerlerini almaları akabinde İlçe Başkanı Hüseyin Acar içeri gelerek açılışı başkan yapar ben olmadan divan oluşmaz divanın masadan kalkmasını istemesi üzerine salonda kavga oluştu.

Tartışmalar ve gerginlik saat: 13.20`ye kadar devan etmesi ve bu saate kadar beklenmesine rağmen ortam sakinleşmemiş. Emniyet Müdürü ve personeli sakinleştirme çalışmaları da yetersiz kaldığından Sandık Kurulu Başkanı ile irtibata geçerek sonucun kötü olacağı noktasında birleşerek seçimin iptal edilmesinin sağlıklı olacağı düşünülerek, Sandık Kurulu tutanak ile seçimin iptal edildiği salonda bulunan delegelere ilan edildiğine dair tutanak görülmekte;

2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu 21. Maddesi 11. Fıkarısında hâkim seçim sonuçlarını etkileyecek ölçüde bir usulsüzlük veya kanuna aykırı uygulama nedeniyle seçimlerin iptaline verdiği takdirde bir aydan az iki aydan fazla süre içinde olmamak üzere seçimlerin yenilenebileceği tarihi tespit ederek ilgili siyasi partiye bildirir. Belirlenen günde yalnız seçim yapılır ve seçim işleri bu madde ile kanunun öngördüğü diğer hükümlere uygun olarak yürütülür denildiğinde iptal edilen seçimlerin 22.02.2015 tarihinde yapılmasına karar vermek gerekmiştir.

 Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenlerle,

 Bafra Milliyetçi Hareket Partisi 10.01.2015 tarihinde kongre ve seçimlerinin iptal edilmesine

2. İptal edilen kongre ve seçimlerine 22.02.2015 tarihinde yapılmasına

Kararın bir suretinin Bafra Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığına ve Samsun İl Başkanlığına gönderilmesine 10.01.2015 tarihinde kesin olarak karar verilmiştir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mhp Bafra Kongresinin Tarihi Açıklandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0