SİYASET

Olaylı Mhp Bafra Kongresi Ertelendi

 
 6153
Olaylı Mhp Bafra Kongresi Ertelendi - 11. Olağan MHP Bafra Kongresi çıkan olaylar üzerine ileri bir tarihe ertelendi.
Bafra Haber

 |  - 11. Olağan MHP Bafra Kongresi çıkan olaylar üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

Bafar Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Olağan kongre sakin başladı. Sabah saat 9 itibari ile partililer kongre merkezine gelmeye başladı. Saat 10`da delegeler üye kartlarını almaya başladı. Kongre Merkezine önce Samsun İl Başkanı gelerek yerini aldı. Daha sonra MHP Milletvekili Cemalettin Şimşek ve davetliler yerlerini aldı. 

Ali Kaplan`ın yönettiği Kongre saat 12`de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Divan`ın oluşturulmasına geçildi.

İsmail Süleymanoğlu, Mecit Şenocak, Recep Kaplan, Yaşar Hocaoğlu, Hasan Aslan imzası ile Divan Kurulu Başkanlıoğına Şaban Kılıç, Divan Kurulu üyeliklerine Uğur Yıldırım, Süleyman Şeker, Süleyman Akdemir, Ferhat Kalukçu teklif edildi.

Ali Kaplan tarafından başka teklifte bulunan var mı diye soruldu.
Kaplan, "Ben de Milliyetçi Hareket Partisi delegesi olarak teklifte bulunuyorum" dedi. Ön sıralardan, tek kişi ile teklif olunmaz denilince, Ali Kaplan teklifi oya sundu ve teklif kabul edildi.

Divan`ın sahnedeki yerini aldığı esnada Hüseyin Acar, kongre merkezine girerek "Divanın yasal olmadığını, İlçe Başkanı gelmeden, açılış konuşması yapmadan divan oluşturulmaz"    diyerek itiraz etti ve Divan`dakilerin aşağıya inmesini istesi.

Divan Başkanı seçilen İl Başkanı Şaban Kılıç, "Divan kurulmuştur Hüseyin, in aşağı"    diyerek seçimin başlamasını istedi.
Hüseyin Acar`ın İl Başkanı`nın elindeki mikrofonu almaya çalışması üzerine arbede çıktı. Arbede kısa sürede parti ileri gelenlerinin ve polisin araya girmesi ile sonlandı ancak tartışmalar bitmek bilmedi. İl Başkanı Divan`daki yerine oturarak divanın kurulduğunu ve tekrar divan seçimi yapılmayacağını ifade etti.

Hüseyin Acar, "Hukuksuzluk olduğunu, kendisi olmadan divanın oluştuğunu tekrarladı. İl Başkanı ise Hüseyin Acar`ın 20 üyenin 19 imzası ile İl Disiplin Kuruluna sevk edildiğini, bu tebligatın, telefon ve mail ve fax ile kendisine tebliğ edildiğini söyledi.

Bu sırada delegelerden yoğun bir şekile Şaban Kılıç`a protestolar yapıldı ve kongreyi terketmesi istendi.
Hüseyin Acar, delegelere yönelik kısa bir konuşma yaptı. Konuşması delegeler tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı.

İlçe Seçim Kuurlu Başkanı Hayrettin Çiftçi, seçimin huzur içinde gerçekleşebilmesi için 10 dakika süre vardı. Bu süre içinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin ile Hüseyin Acar bir telefon görüşmesi yaptı.
Hüseyin Acar Şevkat Çetin`in, "seçimin yapılması"    talebini aktardı.
Sahneye seçim torbası getirildi. Hayrettin Çiftçi seçimin kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Ancak Hüseyin Acar buna itiraz ederek, tekrar divan sçeimi yapılacağını söyledi. Adaylar arasında uzlaşma sağlanamayınca, hakim kararı ile seçim, ileri bir tarihe ertelendi.

Arbede sırasında salonda bulunan küçük çocuklar ise meraklı gözlerle ellerindeki tablet ve cep telefonu ile olayları görüntülemeye çalıştı.
MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ise olayların çıkması üzere salonu terk etti. Seçimin ertelenesi sonucu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri atında salonu boşalttı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Olaylı Mhp Bafra Kongresi Ertelendi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0