ULUSAL

Meteoroloji`den Kuvvetli Yağış Uyarısı!

 
 173
Meteoroloji`den Kuvvetli Yağış Uyarısı! - Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük kısımlarında kuvvetli yağış bekleniyor.Meteoroloji, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ise uyardı.Meteoroloji`den kuvvetli yağış uyarısı! Meteoroloji,meteoroloji kritik uyarı,meteoroloji yağmur uyarısı,yağmur yağacak iller
Bafra Haber

 |  - Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük kısımlarında kuvvetli yağış bekleniyor.Meteoroloji, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ise uyardı.Meteoroloji`den kuvvetli yağış uyarısı! Meteoroloji,meteoroloji kritik uyarı,meteoroloji yağmur uyarısı,yağmur yağacak iller

  • iha.com.tr
  •   » Gündem
  •   » Meteoroloji`den kuvvetli yağış uyarısı!
20 Nisan 2015 15:37
 
Meteoroloji`den kuvvetli yağış uyarısı!
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük kısımlarında kuvvetli yağış bekleniyor.Meteoroloji, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ise uyardı.
Meteoroloji`den kuvvetli yağış uyarısı! Meteoroloji,meteoroloji kritik uyarı,meteoroloji yağmur uyarısı,yağmur yağacak iller
  • Paylaş
  • Tweetle
  • Paylaş
  • Gönder
  • Yorum Yap

Bugün ve yarın Sivas, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin`de yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, doğu bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Açıklamada, "Doğu kesimlerdeki yağışların bugün ve yarın; Sivas`ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum`un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

KUVVETLİ RÜZGAR DA VAR

Açıklamada ayrıca, bugün ve yarın) , Doğu Anadolu`nun doğusunda (Erzurum, Kars, Iğdır,Ardahan, Ağrı, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Şırnak) rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceğinin tahmin edildiği kaydedilerek, "Yarın Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu`nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceği soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Bugün:  İç Ege, Akdeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sivas`ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum`un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Salı günü Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu`nun kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Batı Karadeniz`in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş`ın batısı, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Çarşamba günü Marmara, Karadeniz, İç Anadolu`nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Batı ve Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Perşembe günü Marmara`nın doğusu, Karadeniz, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara, Çankırı, Karaman, Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Cuma günü soğuk ve yağışlı havanın doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra ülkemizi terk etmesi, batı bölgelerimizden başlayarak hafta sonunda ülke genelinde hava sıcaklıklarının artması bekleniyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Meteoroloji`den Kuvvetli Yağış Uyarısı! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0