GÜNDEM

Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Kaymakam Arslan`a Projelerini Anlattı

 
 102
Meslek Yüksek Okulu ÖğrencileriKaymakam Arslan`a Projelerini Anlattı - Bafra`da bulunan Turizm Fakültesi ve Bafra Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrenciler projelerini sunmak üzere Kaymakam Halis Arslan ile birlikte bir toplantı yaptılar.
Bafra Haber

 |  - Bafra`da bulunan Turizm Fakültesi ve Bafra Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrenciler projelerini sunmak üzere Kaymakam Halis Arslan ile birlikte bir toplantı yaptılar.

Bafra`da bulunan Turizm Fakültesi ve Bafra Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrenciler adına 5 kişilik öğrenci komitesi, özel aday dershanesi ve çilek yaşam merkezinin kendi bünyeleri çerçevesinde hazırlamış oldukları projelerini sunmak üzere Kaymakam Halis Arslan ile birlikte bir toplantı yaptılar.

İlk projeyi Turizm Fakültesi ve Bafra Meslek Yüksek Okulunda okuyan öğrenciler adına 5 kişilik öğrenci komitesi sundu. Gönül elçileri olan öğrenciler sundukları projeler arasında; bizler turizm fakültesi ve Bafra meslek yüksekokulunda okumaktayız. Bulunduğumuz ilçemizde turizm bakımından zengin olan bir ilçe. Bu nedenle biz öğrenciler olarak Bafra`nın turizm tanıtımında rol almak istiyoruz. Madde bağımlılığıyla ilgili bir komitemiz var. Bu komite de bulunan arkadaşlarımızla birlikte okullarda seminerler, tanıtımlar, skeçler ve fikir atölyelerimizle onların yanlarında olmayı düşünüyoruz. Siz Sayın Kaymakamımız olarak bizlere vereceğiniz direktiflerle projelerinizde de yer almak istiyoruz. Bunun yanı sıra milli şuuru pekiştirmek, tarihi bağları güçlendirmek ve Türk tarihinde önemli yeri olan Çanakkale Savaşı`nın izlerini tanıtmak için bu nedenle Kredi ve Yurtlar Kurumu Bafra Milli Piyango Yurdunda kalmakta olan öğrencilerin Çanakkale savaşları zamanındaki milli birlik ve beraberlik ruhunu verebilmek, Çanakkale savaşının önemi konusunda bilinç ve duyarlılığı geliştirmek ve Çanakkale`yi hiç görmeyen 50 öğrenciyle birlikte yapacağımız projeyle gezmeyi hedefledik dediler.

Özel aday dershanesi hazırlamış oldukları projeyi Kaymakam Halis Arslan`a sundular. Projenin kaynağı ise okul öncesinde üniversiteye eğitimde kalite projesidir.  Bu projeyle birlikte yeni nesiller yetiştirerek, geleceğimizin teminatı yavrularımızı nitelikli ve eğitimli birer fert olarak topluma hazırlamaktır. Yenilikçi ve toplumun gelişimine katkıda bulunan bireyleri, küreselleşen dünyamızın yarınlarına hazırlamak, eğitim politikasının oluşturulmasında söz sahibi olmak, yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirmek ve projelerle eğitimin kalitesini artırmak adına kültür, sanat, spor alanlarında yer edinebilecek bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirmek dediler. 

Son olarak ise çilek yaşam merkezi sahibi Kezban Çolak  "Sağlıklı bir Bafra`ya inanıyoruz" adlı projesini tanıttı. Projede amaç sağlıklı beslenme, yürüyüş ve hareket dönemidir. Bu nedenle Bafra`da bulunan kitlelerle birlikte sporla ilgilenmek isteyenlerin ve sağlıklı beslenmeleri için siz değerli Kaymakamımızın direktiflerinde Bafra`da spora başlamalıyız." dedi.

Oldukça memnun olan Kaymakam Halis Arslan; "Her gün okullardan, sivil toplum kuruluşlarından, resmi kurumlardan, derneklerden ve odalar dan gelerek projelerinin tanıtımlarını yapıyorlar. Tabii ki bende oldukça memnun oluyorum. Değişik alternatiflerle güzel projelere hep beraber imzalarımızı atabiliriz. Sayın Samsun Valimiz İbrahim Şahin`de vermiş olduğu direktifler doğrultusunda Bafra`da bir proje atağı başladı. Sizler adına basın huzurunda Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Sizlerin sunmuş olduğunuz projeleri de birlik ve beraberlik çerçevesinde hep beraber yapmaya çalışacağız. Girişimciler ve dinamik kişilere ihtiyaç var." dedi.  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Kaymakam Arslan`a Projelerini Anlattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0