ULUSAL

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

 
 5234
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin faizle ilgili eleştirilerinin ardından Merkez Bankası, bugün yılın ilk faiz toplantısında faizi indirdi. Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan indirerek yüzde 8,25'ten yüzde 7,5'e çekti.
Bafra Haber

 |  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin faizle ilgili eleştirilerinin ardından Merkez Bankası, bugün yılın ilk faiz toplantısında faizi indirdi. Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan indirerek yüzde 8,25'ten yüzde 7,5'e çekti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 50 baz puan indirerek yüzde 8,25'ten yüzde 7,5'e çekti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELEŞTİRİSİ

Geçen cuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası`nın faiz politikasını eleştirmiş, yüksek faizle istenen yatırımın gelmeyeceğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Merkez Bankası sağ olsun faiz konusunda hala olduğu yerde duruyor. Uluslararası camiadaki faiz politikasına yakın bir politikayı bizim de uygulamamız lazım. Dünyada herkes faizleri indirirken bizim Merkez Bankamız hala aynı yerde duruyor, inmiyor, neyi bekliyorsun sen? Şimdi Merkez Bankası bağımsızdır diyebilirler, ben de bağımsızım. Cumhurun sesi olarak bunu yapmak durumundayız, gerekirse çağırıp kendileriyle bunu konuşacağız, bu iş böyle yürümez" demişti.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın Merkez Bankası`na yaptığı, "Faiz indirmek için daha ne bekliyorsun"  çağrısını değerlendirmiş ve "Sayın Cumhurbaşkanı`mızın çağrısına aynen katılıyorum. Merkez Bankası`nın faizleri indirmesi gerekiyor. Eğer, "ËœBen aslında faiz indirecektim ama üstüme çok geliniyor. İndirmiyorum` gibi bir tutum varsa, o zaman "Ëœhakem` değişir. Ancak öyle bir durum olduğunu düşünmüyorum"  demişti. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0