GÜNDEM

Memur-sen`den İftar Yemeği

 
 1401
Memur-sen`den İftar Yemeği - Bafra Haber- Yalçın Köse / Memur Sendikaları Konfederasyonu ( Memur-Sen)Bafra Temsilciliği  birim başkanlarıyla iftar yemeğinde buluştu.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber- Yalçın Köse / Memur Sendikaları Konfederasyonu ( Memur-Sen)Bafra Temsilciliği birim başkanlarıyla iftar yemeğinde buluştu.

Bafra Belediyesi Ali Kale Turistik Tesislerinde düzenlenen yemeğe Memur-Sen birim başkanları katıldı.  Ezanın okunmasıyla başlayan yemeğin ardından Memur-Sen Bafra Temsilcisi Hamdi Yıldız  gündemi değerlendirdi.

Hamdi Yıldız`ın konuşmasından satırbaşları:

Memur-Sen 11 hizmet kolunda yetkili hale geldi

Memur-Sen her yıl 15 Mayıs`ta yapılan mutabakatlar sonucundaki sayısal çoğunluğu belirten Yıldız,  "Sendikamız 760 bin gibi bir rakama ulaştı ve Türkiye`nin en büyük sendikası ve sendikal tarihte bir ilk olan 11 hizmet kolunda yetkili hale geldi. Dolayısıyla tarihe geçecek olan 11 hizmet kolunda yetkili olma meselesi özellikle kamu çalışanlarının hizmeti nereden alındığını ve bu noktada kimin özveri ile çalıştığını açıkça gösteren sayısal değerlerde durumu ifade etmektedir.

Ülkemizdeki memur sayısı 2 milyon 270 bin, bu sayısının  1 milyon 589 bin 984 tanesi çeşitli sendikalara üyedir ve bunlarında 762 bin 650 tanesi Memur-Sen`in çeşitli birimlerine üyedir. Bizim yetkiyi ele geçirmemizle ilgili olarak şunu söylüyoruz.  " Kimileri tarihte iz bırakır, kimileri bırakılan izleri takip ederler. Bazılarının da esamisi bile okunmaz." dedi.

Paralel medya bir çelişkiden ibaret

parelel  medyanın sendikalarını hedef aldığını ifade eden Hamdi Yıldız,  "esamisi bile okunmayanlar bizimle kendi çapında uğraşmaya çalışıyorlar. Bunu da özellikle paralel medyanın son zamanlarda Memur-Sen aleyhine yazmış olduğu yazılarda bir çelişkiden ibaret özellikle geçen sene toplu sözleşme sürecindeki hepimizin malumu paralel medyanın atmış olduğu "Ëœ Memura Çifte Bayramlar Yaşattılar` manşetine rağmen yakın zamanda "Ëœ Memurlar Kan Ağlıyor ` gibi manşetler atması bunların niyetlerinin ne olduğunu 1 yıl dahi olmadan bu kısa süre içerisindeki bu düşüncelerin birden bire nasıl değiştiğini sorgulanması noktasında soru işareti oluşturuyor." şeklinde konuştu. 

İş güvenliği meselesi ile ilgili duruşumuz net

İş güvenliği konusunda ise tavırlarının kesin ve net olduğunu söyleyen Yıldız,  "Arkadaşlar son zamanlarda gündeme getirilmeye çalışılan iş güvenliği meselesiyle ilgili genel başkanımızın da söylemiş olduğu gibi sendikamızın üyesi olan veya Memur-Sen`e üye olan tüm kamu çalışanlarının iş güvencesini kesinlikle kimseye elletmeyiz bu konudaki duruşumuz kesin ve nettir." dedi.

Bir Cumhurbaşkanı özlemi içerisindeyiz

Son olarak  Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili konuşan Hamdi Yıldız şöyle söyledi:

Önümüzde bilindiği üzere bir Cumhurbaşkanlığı seçim süreci var. Biz Memur-Sen olarak değerli arkadaşlar şunu ifade ediyoruz: Mazlumun dilinden anlayan, tüm dünya mazlumlarının sesi olan, her türlü vesayetin karşısında olan, vesayetle başlatılmış olan mücadelenin devam ettirilmesine inancımız ve statükonun bekçisi değil milletin hizmetçisi bir Cumhurbaşkanı özlemi içerisindeyiz. Bununda kim olduğu malumdur. Bu noktada da inşallah 10 Ağustosta da yapılacak olan seçim süreciyle bu beklentilerimizi karşılayacak bir adayın Cumhurbaşkanı olması temennisi de paylaşıyoruz. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Memur-sen`den İftar Yemeği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0