SAMSUN

Memur-sen Çin Malı Ürünleri Yakarak Protesto Etti

 
 343
Memur-sen Çin Malı Ürünleri Yakarak Protesto Etti - Samsun Memur-Sen İl Temsilciliği, Doğu Türkistan'da Çin Halk Cumhuriyeti tarafından zulme uğrayan Müslümanlar için eylem yaparak Çin malı ürünleri yaktılar
Bafra Haber

 |  - Samsun Memur-Sen İl Temsilciliği, Doğu Türkistan'da Çin Halk Cumhuriyeti tarafından zulme uğrayan Müslümanlar için eylem yaparak Çin malı ürünleri yaktılar

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından bugün tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak yapılan eylemde, Samsun'da Memur-Sen Konfederasyonu 11. iş kolunun şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri, iş yeri temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile Kurtuluş Yolu Cumhuriyet Meydanı girişinde tepki eylemi yaptılar ve ardından Çin malı ürünlerini ateşe verdiler.

Eylemde konuşan Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, "Memur-Sen olarak bugün Türkiye'nin her yerinde eş zamanlı olarak yapmış olduğumuz basın açıklamalarıyla Doğu Türkistan'daki vahşet, alçaklık ve soykırımı protesto etmek için 'boykot' çağrısı yapıyoruz. Çin, Doğu Türkistanlılara esir muamelesi yapmakta ve onları türlü zulümleri reva görmektedir. Faşist Çin hükümeti, Doğu Türkistan'da Uygur nüfusunu azaltarak bölgeyi Çinlileştirmektir. Susacak mıyız? Haydi ilk önce 'boykot' ile başlayalım. Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. 'Çin malına hayır' diyerek, tepkimizi gösterelim. Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza faşist Çin zulmünü protesto için ve boykot için harekete geçelim" dedi.

Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne 'dur' demek, zulmü kınamak için 'boykot' çağrısı yapmak için eylem düzenlediklerini ifade eden Güneysu, "15 gündür Çinli faşist askerler bölgeyi tamamen kuşatma altına aldı. Yüreğimiz yaralı. Gönül rahatlığı ile iftar edemiyoruz. Türkistan'da oruç tutmak da yasak. Başörtülü kadınlar taciz ediliyor, keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kur'an eğitimi engelleniyor. 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor. Çin hükümeti, farklı Türkçe lehçelerinde konuşan yerli halkı Çinceyi kullanmaya zorlayarak asimilasyon politikaları uyguluyor. Buradan faşist Çin'e sesleniyoruz. Doğu Türkistan'a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten biran önce vazgeç. Uyarıyoruz, akıttığınız kanda boğulacaksınız. Hiçbir zulüm ebedi değildir" diye konuştu.

Yapılan eylemin ardından sendika üyeleri sembolik olarak üzerinde 'Made in China' yazan kağıtları yakarak protesto ettiler. Ardından Doğu Türkistan'da yaşamlarını kaybedenler için dualar okudular.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Memur-sen Çin Malı Ürünleri Yakarak Protesto Etti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0