GÜNDEM

Maden Şehitleri Soma'da Şiirlerle Anıldı, Bafra`yı Oktay Zerrin Temsil Etti

 
 784
Maden Şehitleri Soma'da Şiirlerle Anıldı,Bafra`yı Oktay Zerrin Temsil Etti - Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasında şehit olan 301 madencinin anısını yaşatmak amacıyla, değişik yerlerden 176 kişinin yazdığı 235 şiir 'Soma Şiirleri Antolojisi' adıyla kitaplaştırıldı.
Bafra Haber

 |  - Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasında şehit olan 301 madencinin anısını yaşatmak amacıyla, değişik yerlerden 176 kişinin yazdığı 235 şiir 'Soma Şiirleri Antolojisi' adıyla kitaplaştırıldı.

Bafra'dan Oktay Zerrin'in de "Allah`ım Nasıl Faciaydı O Öyle" adlı şiiriyle katıldığı "Soma Madencileri Şiir Antolojisi" Etkinliği'nin amacı ise, 176 kişinin 20 TL karşılığında bu antolojiye destek vermesi ve bu kitaplarla şairlerin piyasadaki şiir kitaplarının satışlarından elde edilecek paranın, madencilerin Soma Mehmet Akif İlkokulu'nda öğrenim gören 22 çocukları yararına olmasıydı.

176 şairden 100 kadarı kilometrelerce uzak yerlerden Soma'ya gelirken Azerbaycan gibi yurt dışı katılımcı şairler de etkinliğe katıldı. Sunuculuğu Mehmet Metin Baş ve kızı Umre Başöztürk yaptı.

Şiirlerin özelliği madencilerle ilgili olmasıydı. Etkinliği ASKED (Antalya Sanar Kültür Edebiyat Derneği, Savaş-Gonca Ünal, Soma'da Mehmet Metin Baş, İstanbul'da söz yazarı, bestekar Vural şahin ve diğer etkinlik komite üyeleri üstlendi.

Şairler Soma Teaş ve Soma Öğretmenevinde ağırlandılar. Konuk şairlere sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği ikramlarında bulunuldu.

Şiirler ilk gün (20 Eylül) Soma Kaymakamlığı ve Belediye binalarının hemen önündeki Cengiz Topel alanda şiir dinletisi ve kitap satışı yaptılar.

Ayrıca Soma Teaş'ta, Soma Kaymakamı Baatin Atçı'nın da katıldığı bir müzik, plaket ve katılım belgeleri töreni de düzenlendi. Plkaetlerden birini de Bafralı Oktay Zerrin, Antalya Sanat Dergisi Editörü Gonca Aydemir Ünal'a takdim etti.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva söyle konuştu: "Biz buraya Azerbaycan devleti ve halkının duygu ve düşüncelerini getirdik. Bu bizim ortak acımızdı. Yani Türkiye`nin acısıydı. Biz bir millet iki devletiz. Ve Türkiye`nin bütün acılarını canımızda gibi hissederiz. Soma`da yaşanan o acı olayları da hepimiz Azerbaycan`da da göz yaşlarıyla, acıyla, üzüntüyle anmakla beraber biz ne yapalım buradaki kardeşlerimizin yanında olduğunu göstermek için bizde küçük bir şey olsun bir şeylerle onların yanında olayım diye Soma`yla ilgili yapılan kampanyalara, çalışmalara destek vermeyi kendimize bir görev bildik. Çünkü gelecek nesillerimize de çok önemli bir mesajdı eğer Azerbaycan`ın bir acısı varsa, o Türkiye`nin Türkiye`mizin bir acısı varsa o da Azerbaycan`ın acısıdır. Bugün Soma`da bugün geldik. Bu acılarımızı paylaştık. Sehit anneleri şehir eşleri çocuklarıyla bu acıları bu acılarımızı paylaştık. İnşallah bu acı ne Türkiye`mizde ne Azerbaycan`ımızda ne Türk dünyasında böyle acılar yaşanmasın. Anneler gözü yaşlı kalmasın, çocuklar babasız büyümesin diyoruz. İnşallah Soma`nın mutlu günlerini paylaşmak için gelelim. Biz buna inanıyoruz. İnşallah Soma`nın mutlu günlerini de bir gün paylaşacağımıza inanıyoruz"

Yayıncı Savaş Ünal ise"Bizler Soma`ya kalıcı bir eser kazandırmak için Soma Şiirleri Antolojisi`ni hazırladık ve bugünlere getirdik. Bu konuda vicdanlarımızı rahatlattık. Çok mutluyuz. Şehit aileleriyle birlikteyiz. Onların acılarında bir nebzede edebiyatçı gözüyle yaklaşmak istedik. Onları daha yakından tanımak istedik. Dolayısıyla böyle bir çalışmanın içine girdik." dedi.

Etkinliği organize eden Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından Kaymakamlık önünde açık havada gerçekleşen etkinliğe onur konukları Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan sanatçısı İlhan Askeroğlu, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, MHP Burdur Milletvekili, şair Süleyman Coşkuner, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Soma Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ahmet Ormancı, Soma Maden kazasında hayatını kaybeden Ferhat Tokgöz`ün Okul Öncesi Sınıf Öğretmeni eşi Hidayet Tokgöz ve etkinliğin maskotu oğlu Selim Tokgöz, Bursa Aşıklar, Şiirler, Yazarlar Derneği Başkanı Vahdettin Işıldak(Aşık Nizamoğlu), Antalya Sahil Yayınevi Sahibi ve ASKED Başkan ve Yayın Yönetmeni, Bestekar, söz yazarı Vural Şahin, sanatçı Ali Avni, ünlü söz yazarı şairler, şehit madenci eş ve çocuklarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Maden Şehitleri Soma'da Şiirlerle Anıldı, Bafra`yı Oktay Zerrin Temsil Etti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0