SAMSUN

Lösemiyi Yendiler

 
 297
Lösemiyi Yendiler - Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Kliniği'nde tedavi gören 2 hasta çocuk daha kemoterapilerini bitirerek sağlıklarına kavuştular
Bafra Haber

 |  - Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Kliniği'nde tedavi gören 2 hasta çocuk daha kemoterapilerini bitirerek sağlıklarına kavuştular

İki buçuk yıldır akut lenfoblastik lösemi tanısı ile yoğun kemoterapi alan 8 yaşındaki Ege Nane, 5 yaşındaki Nazmiye Ebrar Minnet, aileleri ve servisteki diğer aileler tedavinin tam iyileşme ile bitmesini bir parti ile kutladılar. Hastane doktorlarından Prof. Dr. Tunç Fışgın, "Öncelikle çocuklarımıza ve ailelerine bundan sonraki yaşamlarında sağlık diliyoruz. Çocukluk dönemi kan kanserleri tedavi edilme oranları oldukça yüksek hastalıklardır. Ege ve Ebrar yakın dönemlerde tanı almışlardı ve tedavileri aynı dönmede bitti. Risk grupları yüksek olmadığı için kemik iliği nakli yapılmaksızın sadece kemoterapi ile iyileştiler" dedi.

Hastane hekimlerinden Prof. Dr. Emel Özyürek, "Öncelikle, Ordu ve Giresun'dan gelen çocuklarımızın ailelerini tedavilerini hiç aksatmadan tamamladıkları için kutluyorum. Tedaviye uyum lösemi tedavisinde önemli noktalardan biridir. Ayrıca ailelerin olumlu ve pozitif yaklaşımları çocuklara da yansıyor. Büyük bir moral ile çocuklarına destek olan aileleri kutluyorum, çok zor bir mücadeleyi başarı ile tamamladılar" diye konuştu.

Hastane Genel Müdürü Opr. Dr. Hakan Özcan ise şunları kaydetti: "Çocuk Hematoloji Onkoloji Kliniği kurulduğundan beri bizim için çok yeni bir hasta grubu ile bir aradayız. Onların tedavisine küçükte olsa bir katkımız var ise bizim için çok büyük bir mutluluktur. Avrupa Kemik İliği Grubu'na akredite olan Çocuk Hematoloji Onkoloji Bölümümüz sadece Samsun bölgesine değil, ulusal ve uluslararası alanda hizmet veren bir kliniktir. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 40'ı aşkın hastaya kemik iliği nakilleri başarı ile gerçekleştirilmiştir. Libya gibi yurt dışı hastalara tedavi hizmetleri verilmektedir. Öncelikle çocuklarımızı ve ailelerini ve tüm sağlık ekibimizi kutluyorum."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Lösemiyi Yendiler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0