SAMSUN

Liseli Öğrenciler Robot Yarışmasına Hazırlanıyor

 
 143
Liseli Öğrenciler Robot Yarışmasına Hazırlanıyor - Mareşal Fevzi Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri ve öğretmenler yaptıkları robotları yarışmalara hazırlıyorlar
Bafra Haber

 |  - Mareşal Fevzi Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri ve öğretmenler yaptıkları robotları yarışmalara hazırlıyorlar

Kısa sürede başarılı çalışmalar yaparak üniversitelerin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenleyeceği robot yarışmalarına katılma seviyesine ulaşması dikkat çekici bir gelişme olarak göze çarpan bilişim teknolojileri alan öğrencilerinin hazırladıkları robotlar öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.

Robot üzerinde çalışma yapan öğrenciler, ilk olarak Yıldız Teknik Üniversitesi'nin bu yıl 28-29 Mart ayında, ikincisini düzenleyeceği "Yıldız Savaşları-15" yarışmasına katılarak başarılı bir derece ile döneceklerine inandıklarını, daha sonra 2 Nisan 2015 tarihinde Ordu Üniversitesi'nin düzenleyeceği "Karadeniz Bölgesi Robot Yarışması"na da katılmak istediklerini belirttiler. Öğrenciler asıl hedeflerinin ise Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın 18 Mart Üniversitesi'nde düzenleyeceği "9. Uluslararası Robot Yarışması"nda birinci olarak dönmek olduğunu söylediler.

Öğrenciler ayrıca, Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Demirhan Genez koordinatörlüğünde "Teknolojik Atıkların Geri Dönüşümü" konulu Erasmus Programı kapsamında Avrupa Birliği hibe projesi de hazırladıklarını bunu 'Ulusal Ajans'a gönderdiklerini, projelerinin henüz değerlendirme aşamasında olup, kabul edildiği takdirde okullarında ve bölgelerinde seminer faaliyetleri düzenleyerek halkın da bu konuda bilinçlenmesini amaçladıklarını, bu sayede çevre temizliğine katkıda bulunacaklar ve yeni iş imkanları oluşturacaklarını söylediler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Liseli Öğrenciler Robot Yarışmasına Hazırlanıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0