ULUSAL

Kuzey Irak Ve Şırnak`taki Terör Hedeflerine Hava Harekatı

 
 121
Kuzey Irak Ve Şırnak`takiTerör Hedeflerine Hava Harekatı - Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak ile Şırnak kırsalında belirlenen bölücü terör örgütüne ait hedeflerin hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.
Bafra Haber

 |  - Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak ile Şırnak kırsalında belirlenen bölücü terör örgütüne ait hedeflerin hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada, 29 Nisan saat 23.00`de Irak Kuzeyindeki Kandil-Hakkurk ve Avşin`de tespit edilen hedeflere başlatılan hava taarruzunun 30 Nisan 2016 saat 01:40`ta sona erdiği belirtilerek, "Tespit edilen tüm hedefler tam isabetle vurularak imha edilmişlerdir. Hava taarruzuna 4 F-16 ve 14 F-4 2020 savaş uçağı katılmıştır. Teröristlere ait olan sığınak, barınak ve yer altındaki depolama tesisleri imha edilmiştir. Görevini başarıyla yerine getiren uçaklarımız üslerine geri dönmüşlerdir" denildi.

ŞIRNAK KIRSALINDA TERÖR ÖRGÜTÜNE HAVA TAARRUZU

Açıklamada, ayrıca 29 Nisan 2016 tarihinde 18:10-18.25 ve 30 Nisan 2016 tarihinde 02:50- 02:55 saatleri arasında, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Şırnak Güneyçam kırsalında tespit edilen BTÖ hedeflerine, her seferinde 2 adet F-4 2020 savaş uçağı ile hava taarruzu icra edildiği kaydedildi. Tespit edilen hedeflerin tam isabetle vurularak imha edildiği vurgulanarak görevini başarıyla yerine getiren uçakların üslerine geri döndükleri bildirildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kuzey Irak Ve Şırnak`taki Terör Hedeflerine Hava Harekatı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0