SAMSUN

Kuyumcu Soygununa Tutuklama

 
 79
Kuyumcu Soygununa Tutuklama - Samsun'da bir kuyumcunun kasasından 3 milyon 800 bin lira çalınmasıyla ilgili adliyeye sevk edilen iş yerinin sorumlu müdürü tutuklanırken, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun'da bir kuyumcunun kasasından 3 milyon 800 bin lira çalınmasıyla ilgili adliyeye sevk edilen iş yerinin sorumlu müdürü tutuklanırken, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'nde bulunan Mustafa H.D.'ye ait kuyumcu dükkanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, umreye giden kuyumcu Mustafa H.D., umre dönüşü kuyumcu dükkanındaki kasada bulunan 3 milyon 800 bin liralık altın ve paraların kayıp olduğunu fark edince Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Altın ve paranın çalınmasıyla ilgili kuyumcu dükkanının sorumlusu müdürü olduğu ileri sürülen O.T. (32) ile kuyumcu çalışanı H.A. (30) hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Takibe alınan zanlılardan O.T., Kavak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek suçunu itiraf edip teslim oldu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'nda sorgulanan O.T.'nin ifadesi doğrultusunda iş yeri çalışanı H.T. ile Samsun'da finans işi yaptığı ileri sürülen M.A.(31) da gözaltına alındı. O.T., 1 milyon 300 bin doların finansçı M.A.'da olduğunu ileri sürdü.

Polisteki sorguları tamamlanan 3 zanlı, bugün "iştirak halinde hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçundan Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. O.T.'nin avukatı Mehtap Çelikten, müvekkilinin can güvenliğinin olmadığını belirterek tutuklanmasını talep etti. Savcıya ifade veren 3 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren O.T. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, H.A. haftada bir gün imza vermek şartıyla adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Finansçı M.A. ise 500 bin dolar kefalet, haftada bir gün İmzaya gitmek şartı ve yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kuyumcu Soygununa Tutuklama içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0