SAMSUN

Kuyap Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı

 
 335
Kuyap Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı - KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilmeye devam ediliyor
Bafra Haber

 |  - KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilmeye devam ediliyor

İki ay önce başlayan çalıştaylar çerçevesinde 20'den fazla iş geliştirme programı gerçekleştirilirken, 300'e yakın işveren ve çalışana ulaşıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinatörlüğünde, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın da içerisinde 5 koordinatör merkezden biri olarak yer aldığı, 15 büyüme merkezinde uygulanmakta olan KOBi İşveren ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi(KUYAP), Samsun TSO liderliğinde Samsun, Kastamonu ve Trabzon'daki çalışmalarına devam ediyor. KUYAP Proje Koordinatörleri Oğuzhan Acar ve Esra Taşçı organizasyonunda Haziran ayında uygulanmaya başlanan proje kapsamında bugüne kadar 20'den fazla İş Geliştirme Programı gerçekleştirilirken, 300'e yakın işveren ve çalışana ulaştı.

ÖNCELİK FİRMALARIN İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİ

KUYAP'ın önemine değinen Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, iş geliştirme programlarına katılan katılımcılardan ve firmalardan olumlu yönde görüş aldıklarını söyledi. İş geliştirme programları kapsamında firmalar ile firmalarımızın ihtiyaç, beklenti ve öncelikleri doğrultusunda çalışıldığını belirten Murzioğlu, "KUYAP için öncelikli amaç, bölge firmalarımıza orta ve uzun vadede rekabetçi güçlerini artıracak, değişen ekonomik şartlara uyum yeteneği kazandıracak teknik destek alt yapısını kurgulamaktır. Bunun için en önemli olan nokta, firmalarımızın istekleri ve beklentileridir. Bütün çalışma altyapımızı bu istekler ve beklentiler doğrultusunda planlıyoruz. Öyle ki, firmalarımız ile son derece esnek bir yapı içerisinde çalışarak, onların ihtiyaçları doğrultusunda, İnsan Kaynakları Yönetimi, Ekonomik Değer Zinciri Analizi, Dışsal Ekonomik Çevre ve SWOT Analizi, İş Planı, Strateji Tasarımı, Pazarlama, İnovasyon, Ekonomik ve Finansal Kontrol Araçları gibi konu başlıkları arasından programlarımızı şekillendiriyoruz" dedi.

FİRMALARDAN BÜYÜK İLGİ

Program kapsamında projenin hem işverenin kendi işyerinde hem de Samsun TSO çatısı altında yürütüldüğünü kaydeden Başkan Murzioğlu, "Sektörel bazda çalışabildiğimiz gibi, farklı sektörlerden firma sahiplerini de bir araya getirebiliyoruz. Firmalarımızdan da gelen talep ile birlikte Ağustos ayında hemen her gün iş geliştirme programı gerçekleştirildi. Bununla birlikte Eylül ve Ekim programlarımızın da planlamaları tamamlanmak üzere olup, bu noktada projemize göstermiş oldukları ilgi ve destekleri için bütün firmalarımıza teşekkür ediyorum. İş Geliştirme Programlarını tamamlayıcı olarak da yurt içi ve yurt dışı inceleme ziyaretleri, projemizin iş destek mekanizmalarına aktarımı için Ankara'da KUYAP Konferansı, firmalarımız ile birebir inovatif iş modeli tasarımı gerçekleştiriyor olacağız. Umuyoruz ki proje bitiminde ve devamında KUYAP bölgenin ihtiyaç ve beklentilerine cevap veren, uygulanabilir bir teknik destek alt yapı sağlayıcı ve koordinasyon yapısı olacaktır" diye konuştu.

FİRMALAR DEĞİŞEN ŞARTLARA HAZIRLANIYOR

Samsun'un son dönemde geliştirilen ve uygulanan projeler ile birlikte Karadeniz'in parlayan yıldızı konumunda yer aldığına vurgu yapan Murzioğlu, "Bu kapsamda hızla değişen rekabet koşullarına firmalarımızın uyum sağlamaları, yönetimden üretimine kadar bütün süreçlerini bu doğrultuda şekillendirmeleri bölgemizin gelişimi için kritik önem arz etmektedir. KUYAP ile birlikte firmalarımızın bu noktadaki ihtiyaçlarına cevap veriyor, hizmet kapasitemizi diğer projelerimizle birlikte arttırıyoruz. Bununla birlikte biliyoruz ki; bugün gördüğümüz, içerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlar ve rekabet koşulları ile orta-uzun vadedeki koşullar aynı kalmayacaktır. Bu şartlara firmalarımızın hazırlıklı olması ve bugünden başlayarak kendilerini bu şartlara uyumlu hale getirmeleri gerekecektir. Bunu başaran firmalarımız ile birlikte Samsun ekonomimiz daha da büyüyecek, daha rekabetçi olacak ve daha vizyoner bir yaklaşım ile birlikte dünya ile rekabet eden hatta dünyanın da önünde olan firmalarımızı göreceğiz. Bizler sadece iyi firmalarımızın olması ile yetinmiyoruz, bizler mükemmel firmalarımızın olmasını istiyoruz. Bu bağlamda, KUYAP'ı firmalarımız için önemli bir fırsat olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

KUYAP hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyenler Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda bulunan KUYAP Eğitim, Destek ve Koordinasyon Merkezi ziyaret edilebilir ya da Samsun Ticaret ve Sanayi Odası internet sayfasından projeye katılım başvurusu yapabilir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kuyap Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0