SAMSUN

Ktü'den Bafra Vizyonu Konulu Bilgilendirme Toplantısı

 
 247
Ktü'den Bafra VizyonuKonulu Bilgilendirme Toplantısı - Samsun'un Bafra ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından hazırlanan 'Bafra vizyonu sorun ve potansiyelleri, planlama çalışmaları' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından hazırlanan 'Bafra vizyonu sorun ve potansiyelleri, planlama çalışmaları' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bafra Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölüm başkanı Doç. Dr. Cenap Sancar, KTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Gökhan Hüseyin Erkan, Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Göksel Başer, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Tunçay Yurduseven, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın ve KTÜ öğrencileri katıldı.

KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cenap Sancar yaptığı bilgilendirme konuşmasında "Özellikle illeri çalışıyoruz ama ilişkilerimizin olduğu ilçeler olduğu takdirde bu ilçeler üzerinde de yoğunlaşıyoruz. Biraz da bölüm politikalarıyla ilgili bir şey. Bu sene de Bafra'yı biz alan olarak seçtik. Bunda 3. sınıf öğrencileriyle 1 yıl bu alanda ön çalışmayla başlıyoruz. Yazın 50 öğrenciyle 3 hafta buradaydık. Bütün analiz çalışmalarımızı yaptık. Bunlarla birlikte vizyon çalışmalarımız başladı. Bu süreci daha kısa tutabilmek için öğrencilerle birlikte sorun ve potansiyellerle ilgili çalışmalar yaptık. Nasıl bir planlama yapmamız gerektiği sürecini işletmeye çalıştık. Biz bu çalışma 50 öğrenci 3 asistan ve 3 öğretim görevlisi arkadaşımızla birlikte yaptık. Tek yerelde kalmadık ulusal düzeyden başlayıp yerele kadar, sokaklara kadar inmeye çalıştık. 1/1000 ölçekte uygulamanın altlığını oluşturacak kısma geldik. Burada da 50 arkadaş farklı vizyonlar belirlediler. Bu vizyonlar doğrultusunda 5 bin ve bin doğrultusunda çalışmalarını yürütmeye çalıştılar. Bundan sonra ki sürecide böyle işleteceğiz. İmar Fakültesi olarak söyleyeyim ağırlıklı tabi şehir planla olarak Bafra'yı çalışıyoruz. Emin olun bu 1 yıl içerisinde öğrencilerimiz çoğunuzdan daha iyi tanıyacak. Sorunlarıyla mekanlarıyla birlikte yapı kalitesi, yapı niteliğini, yapı tekniğini, ne tür kullanımlar olduğunu, hangi işlevlerin nerelerde dağıldığını, ulaşımda ki problemlerin ne olduğu gibi sorunları aramızda tartışıyoruz, sürekli sunumlar yapıyoruz. Bu bölgeye yakın olsaydık bu çalışmaların hepsini sizlerle bitlikte yapacaktık. Her aşamasında sizlerin görüşlerini alacaktık. Sonuçta size seçenekler sunacağız. Vizyonunuzun şu olması durumunda kentin bu şekilde gelişmesi gerektiği konusunda farklı seçenekler sunacağız. Tam bitmiş olarak algılamamanız gerekiyor ama bilgi vermesi anlamında size yol göstermesi anlamında bir ön çalışma olarak düşünebilirsiniz. En önemlisi de kentin ciddi bir veri tabanı oluşturduk. Bunları size sunacağız" şeklinde konuştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri Bafra ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin çalışmalar hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından toplantı soru -cevap bölümü ile son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ktü'den Bafra Vizyonu Konulu Bilgilendirme Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0