GÜNDEM

Köylüden Belediye Önünde Eyle

 
 382
Köylüden Belediye Önünde Eyle - Samsun`un Bafra ilçesinde Büyükşehir Yasası ile Bafra Belediyesi mülkiyetine geçen 12 mahalledeki tüzel kişiliğe ait arazilerin ihalesini protesto eden vatandaşlar belediye önünde eylem yaptı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde Büyükşehir Yasası ile Bafra Belediyesi mülkiyetine geçen 12 mahalledeki tüzel kişiliğe ait arazilerin ihalesini protesto eden vatandaşlar belediye önünde eylem yaptı.

Büyükşehir yasası ile kalkan köy tüzel kişiliğine ait arazilerin tapularının Bafra Belediyesi bünyesi geçmesi ile eylemlerini sürdüren vatandaşlar ihalenin yapılacağı Belediye önüne gelerek protestolarını sürdürdüler. Belediye önünde yapılan eylemde konuşan Emine Ünal, " Köylümüzün öyle bir hali varki bazılarının bir dönüm bile yeri yok.Bu yerleri niye bizim elimizden alıyorlar.Biz yerlerimizi istiyoruz. Bizim gelecekte torunlarımız ne yapacak hükümetyimiz sesimizi duysun.Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan sesimizi duysun, bize yardım etsin . almasınlar yerlerimizi elimizden." Dedi. İsmail Dursun ise " Belli bir yerlerden fiat aldıklarını söylediler bizde dedik ki bu fiyatlar yüksek. Bu fiyatlara hiç bir çiftçi yer alamaz. 2 B arazilerini daha önceden 4 bin lira civarında ve 4 yıl ödemeli veriliyordu. Bizim yerleri 15 bin liradan satışa çıkardılar.Bu rakamlarta hiç bir çiftçimizin alma gücü yok." Dedi. Erdal Kul ise " Hazine yerimiş 1966 da tapulandırılmış.Vergi usul kanuna göre para ödenmiş, köy tüzel kişiliğine devredilmiş.Onun için köyde çalışana verildsin. Çalışana verilmese nufüsumuz göç edecek.yasa yasa diye 15 gün içerisinde satıyorlar bize süre tanımıyorlar. Bunu yukarıdakiler duymuyorlar duysunlar. Başbakanımız , Cumhurbaşkanımız, milletvekilimiz duysun. Yarın vatandaşın kapısına gelecekler, vatandaş mağdur " dedi.

 

Dedeli Mahallesi vatandaşlarından İsmail Dursun ,"İhalenin iptali için Samsun İdare Mahkemesine dilekçemizi verdik, ihaleden sonra da  ihalenin iptali hakkında dava açacağız.  İhaleye girememe nedenimiz şartları çok ağır. 13 bin 500 lira artı KDV bu şartlarda alamayız." Dedi. Dedeli Mahallesi Muhtarı  Naci Arslan elinde bulunan tapuyu göstererek "1966 yılına kadar vergisi ödenerek 1966 yılında da tapusu verilmiş. Bu tapuda da  2013 yılında verilen tapusu " şeklinde konuştu. Belediye önünde toplanan vatandaşlar alkışlarla ve "Başkan nerde Köylü burada"  , Köylü Milletin efendisidir " sloganları atarak protestolarını sürdüler. Belediye önüne getirilen üzerinde " Dedeli mahallesi duğum yılı 1936, Ölüm yılı 05.02.2016 yazılı taput ise güvenlik güçleri tarafından kaldırttırıldı. Geniş önlemlerin alındığı ihalenin yapılacağı Belediye önünde bulunan kalabalıkla konuşan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit  vatandaşları yatıştırmaya çalıştı. İhaleye Başkanlık yapacak olan belediye Başkanı Zihni şahin ise belediyeye gelerek yaptığı basın açıklamasında"  Vatandaşla sanki yerlerini satıyormuş gibi proboganda yapıyorlar ama yanlış bir yoldalar. Çünki Bafra Belediyesine tapusu kesilmiş olan daha önce köt-y tüzel kişiliğine ait olan yerlerle ilgili Bafra belediyesi meclisinde karar alındı. Bütün meclisinde onayıyla bu yerlerin satılarak belediyenin araç parkını güçlendirme adına  karar alındı. Köylünün yerini satmıyoruz kaldı ki bir araya gelin siz alın dedik. En büyük parça Dedeli mahallesinde onu bile araştırdığımızda belli kişiler faydalanmış biz Bafranın karını düşünüyoruz. Biz Bafra`nın bütün problemlerini çözme adına bu yerleri satışa çıkardık" şeklinde konuştu.

 

Yapılan ihale hakkında 15 sonra bilgilendirme yapılacağı söylenmesine rağmen belediye önünde toplanan vatandaşlar Başkanın gelip kendilerine açıklma yapmasını aksi takdirde dağılmayacaklarını söylemeleri üzerine İlçe Ermniyet Müdürü Mustafa Yiğit tarafından vatandaşlar ikna edilerek olaysız bir şekilde dağıldılar.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Köylüden Belediye Önünde Eyle içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0