GÜNDEM

Kosova Diaspora Bakanı İbrahim Maloku'dan Bafra'ya Ziyaret

 
 512
Kosova Diaspora Bakanıİbrahim Maloku'dan Bafra'ya Ziyaret - Kosova Diaspora Bakanı İbrahim Maloku Samsun`un Bafra ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.
Bafra Haber

 |  - Kosova Diaspora Bakanı İbrahim Maloku Samsun`un Bafra ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.

İlk olarak Bakan Maloku onuruna Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından Ali Kale Turistik Tesislerinde sabah kahvaltısı verildi. Kahvaltıya ayrıca Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Kosovalılar Dernek Başkanı Sebahattin Gündüz ve Yönetimi katıldı. Kahvaltıdan sonra bir konuşma yapan Kosova Diaspora Bakanı İbrahim Maloku ev sahipliğinden dolayı Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`e teşekkür ettikten sonra önemli açıklamalar yaptı.

Maloku,`` Ben dünyanın her yerinde bulunan tüm Kosovalılardan sorumlu bakanım. Bugünde Türkiye`deyim. Samsun`un Bafra ilçesindeyim. Kosova`dan gelip buraya yerleşen vatandaşlarla da bir araya gelip konuşacağım.  Ben yurt dışında bulunan tüm Kosovalılarla ilgilenen bir diaspora bakanım.  Bizim Türkiye`de olduğu gibi Avrupa`da ve Dünya`da Kosova`dan göç etmiş vatandaşlarımız var. Bizim Türkiye`ye ile sadece  dostluk değil aynı zamanda kardeşlik ilişkilerimiz de var. Türkiye sadece bugün değil fakat bizim en zor zamanlarımızda dahi bize destek vermiştir. Ve şimdiye kadar  yaptığı ve bundan sonraki yapacağı desteklerden dolayı Türkiye`ye teşekkür ediyorum.  Ben ilk defa Samsun ve Bafra`ya geliyorum. Misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyorum.``dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,``İlk başata bu anlamlı ziyaretten dolayı şükranlarımızı sunarız. Türkiye her zaman gerek Balkanlarda gerekse Kafkaslarda bütün Müslümanlara karşı kendini görevli hisseden bir toplumdur. Kosova ile 1900`lü yıllarda bir ayrılık oldu. Aslında hep beraberdik. Bizde Kosova`yı kardeş ülke kardeş olarak görüyoruz. Orada bir sıkıntı olduğunda bizde aynı sıkıntıları , üzüntüleri yaşıyoruz. Yakın dönemde yaşadığınız sıkıntıları tüm Türkiye sizinle birlikte yaşamıştır. Kosovanın  bağımsız olması Kosovalılar kadar burada yaşayan Kosovalılar kadar tüm Türk Milleti mutlu etmiştir. Bunun içinde Türkiye Kosova`nın yanında hep olmuştur. İnşallah hep olacaktır. Ben tekrar Kosova`nın bağımsız olarak ebediyete kadar devam etmensi diliyorum. Ziyaretinizden dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim.``diyerek sözlerini tamamladı.

Kahvaltıda Bafra İlçesine özgü doğal yiyecekler sunuldu.

Heyet daha sonra Bafra Kaymakam Vekili ve Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp çağları makamında ziyaret etti.

Kaymakam Çağlar Bafra ve Bölgesi hakkında Kosova Diaspora Bakanı İbrahim Maloku ve heyete açıklamalarda bulundu. Bafra Nokulunun sunulduğu ziyarette Bakan Maloku ziyaret anısına Kosova hatırası plaket sundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kosova Diaspora Bakanı İbrahim Maloku'dan Bafra'ya Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0