SAMSUN

Kosgeb Desteğiyle Patron Oldu

 
 93
Kosgeb Desteğiyle Patron Oldu - Samsun'da 26 yaşındaki Murat Konaçoğlu, KOSGEB desteği ile tekstil sektörüne giriş yaparak İngiltere, Almanya ve Libya'ya ihracat yapmaya başladı
Bafra Haber

 |  - Samsun'da 26 yaşındaki Murat Konaçoğlu, KOSGEB desteği ile tekstil sektörüne giriş yaparak İngiltere, Almanya ve Libya'ya ihracat yapmaya başladı

Samsunlu genç girişimci Murat Konaçoğlu, tekstil sektörüyle 14 yaşında tanışarak tasarım ve modaya olan ilgisini keşfedip, sektörde birçok firmada çalıştıktan sonra, KOSGEB Girişimcilik desteğiyle 26 yaşında kendi işinin patronu oldu.

KOSGEB desteği ile kendi işini kuran Konaçoğlu, "Çocukluğumdan bugüne kendimi modaya yakın bularak, küçük yaşta kendi imkanlarımla kendi tasarımlarımı yapmaya başladım. Tasarıma başladığım ilk gün anladım ki tasarımın yeri hayatımda bambaşka olacak. O dönemde ailemden de aldığım destek ile kendimi aşığı olduğum bu meslekte yetiştirmeye başladım. Henüz 16 yaşımda iken aile dostlarımızın yardımı ile yapmış olduğum tasarımları büyük çaplı firmaların yetkililerine sunma fırsatı yakaladım. Yapmış olduğum sunum sonucunda firmalardan olumlu yanıtlar aldım. Bu durum beni çok cesaretlendirdi. 2012 yılında başladığım profesyonel çalışma hayatımda, tasarım yönümü geliştirmenin yanı sıra sektörümüz ile alakalı yurt dışı pazar hakkında bilgi edinmek amacı ile yurt dışında birçok fuar ve seminere katıldım. Bu güne kadar sektörüm ile alakalı gerekli olan bilgi ve tecrübeyi edindiğimi düşünerek hayallerimin son noktası olarak gördüğüm kendi fabrikam, kendi tasarımlarım, kendi markam ile Türkiye'den tüm dünyaya ihracat yapmak için kendi işimi kurmaya karar verdim. İlk etap da KOSGEB Girişimcilik Eğitimine katıldım. Daha sonra KOSGEB desteği ile kendi işimi kurdum. Mevcut durumda 40 kişiye istihdam sağlayarak, İngiltere, Almanya ve Libya'ya ihracata başladım. Daha önce söylediğim gibi ben işine aşık bir girişimciyim ve hedefim kendi tasarımlarımla bütün dünyayı giydirmek" dedi.

Genç Girişimci Murat Konaçoğlu'nun sahibi olduğu ÇARTEKS Konfeksiyon firmasını ziyaret eden KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ve KOBİ Uzmanı Fatih Havuz tesiste incelemelerde bulundu.

Girişimcileri Murat Konacoğlu'ndan övgü ile bahseden KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, "KOSGEB olarak girişimcilerimiz için destek programları uyguluyoruz. Ülkemizi ekonomik olarak kalkındıracak girişimcileri yetiştiriyoruz. Programımız kapsamında eğitimini tamamlayan ve sertifikasını alan girişimcilerimiz iş hayatına atılmak istediklerinde, Türkiye'nin neresinde olursa olsun toplamda 150 bin TL'yi bulan KOSGEB Yeni Girişimci desteğine başvuru yapabiliyorlar. Bu kapsamda bize başvuran ve destek alan Murat kardeşimizi kutluyorum. Kendisi destek olduğumuz yüzlerce girişimciden biri ve bugün 40 kişiye istihdam olanağı sağlıyor ve ayrıca ihracat da yapıyor. KOSGEB olarak ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bize bir kez daha gösterdi. Gençlerimizin imkan verildiğinde neleri başarabileceğini ortay koyarak herkese örnek oldu. Genç girişimcimizin bugüne kadar yanında olduğumuz gibi bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında, işini kurmak isteyen girişimcilere 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz geri ödemeli destek sağlıyor. Destekten yararlanabilmek için girişimci adaylarının öncelikli olarak 70 saatlik girişimcilik eğitimi alması ve sonrasında KOSGEB'e başvurması gerekiyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kosgeb Desteğiyle Patron Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0