GÜNDEM

Konuk Yazarlar Bafra Okullarında

 
 1142
Konuk Yazarlar Bafra Okullarında - Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği(KÜSADER)ve Kültür Bakanlığı'nca onaylı "Okur-Yazar Buluşması ve Öykü Günleri" Etkinliği için Bafra'ya gelen İzmir ve Antalyalı yazarlar Bafra'daki okulları öğrencilerle söyleşi ve kitap imza günü için ziyaret ettiler.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği(KÜSADER)ve Kültür Bakanlığı'nca onaylı "Okur-Yazar Buluşması ve Öykü Günleri" Etkinliği için Bafra'ya gelen İzmir ve Antalyalı yazarlar Bafra'daki okulları öğrencilerle söyleşi ve kitap imza günü için ziyaret ettiler.

Ziyarete konuk yazarlar Arslan Bayır, İlhan Soytürk ve Küsader Başkanı Gülseren Akdaş katıldı.

Yazar, şair, emekli eğitimciler Antalya Alanya'dan Arslan Bayır ve İzmir Bornova'dan İlhan Soytürk ilk olarak Bafra Atatürk Anadolu Lisesi'nde bir söyleşi yaptılar.

Atatürk Anadolu Lisesi, Edip Açıkgöz Konferans Salonu'ndaki söyleşinin sunuculuğunu bu okulda görevli Müdür Yardımcısı, şair ve yazar Süleyman Altunbaş yaptı.

Yazar İlhan Soytürk "Yaşam bir öyküdür. Bir kurgudur. Bu kurgu doğru ya da yanlış olabilir.

Hepinizin hâyalleri vardır. Öğretmen, doktor, mühendis ya da başka bir meslek sahibi olmak istersiniz. Peki, bu hayallerinize, kurgularınıza yön verebilecek misiniz?

Şu anda burada bir söyleşi yapıyoruz. Bundan bile güzel bir öykü çıkartılabilir.

Öykü nedir? Belirli kahramanları olan bir yazın türü. Eğer kurguyu yanlış yapıyorsan hâyalleri ve kurguyu gerçeğe dönüştüremezsiniz.

Bir de hızlı okuma tekniği var. Hızlı okuyamayan bir öğrencinin üniversite sorularına erken verme şansı yoktur.

Edilgen insan istemem. Aktif, medeni cesaret sahibi olun. Soruları birbirinize değil bana sorun. Benim sizden sadece biyolojil yaşım fazla."dedi.

Bir liseli öğrenci de yazar Soytürk'e "peki siz bizim yerimizde olsaydınız bize ne sorardınız" şeklinde ki sorusu salonda bir anda gülüşmelere yol açtı. Yazar İlhan Soytürk,"güzel ve ilginç bir soru. Herkes yazar olabilir. Edebiyatta iyi yazan var kötü de.

Yazarlardan bu güne kadar para kazananı görmedim. Ben de yıllardır bu işin içersindeyim.

Ne hikmetse kitapevleri kitapların satılmadığını söyler fakat bir yandan da kitap yayınlamaya devam ederler."dedi.

Yazar Arslan Bayır da yaptığı söyleşide benzer konulara değindi. Söyleşi sonunda konuk yazarlar Arslan Bayır, İlhan Soytürk öğrencilere kitaplarını imzaladılar ve ardından okuldan ayrılıp Bafra Müzesi ve Küsader'i ziyaret ettiler.

Müze ziyaretine Kültür Bakanlığı Temsilcisi, şair, yazar ve Samsun Haber Gazetesi Köşe Yazarı Uğur Dede ve Kaşif Çıkış da katıldılar.

Yazarlar daha sonra söyleşi için Bafra İmam Hatip Ortaokulu ve Bafra Cumhuriyet Ortaokulu'na gittiler.

Oktay ZERRİN-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Konuk Yazarlar Bafra Okullarında içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0