SAMSUN

Kobi'lerde Koçluk 5 Nokta Eğitimi

 
 99
Kobi'lerde Koçluk 5 Nokta Eğitimi - Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) yürütücülüğünü yaptığı ve Samsun Genç İşadamları Derneği'nin (SAMGİAD) stratejik ortağı olduğu "KOBİ'lerde 5 Nokta Eğitimi" adlı AB projesi kapsamında eğitim gerçekleştirildi
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) yürütücülüğünü yaptığı ve Samsun Genç İşadamları Derneği'nin (SAMGİAD) stratejik ortağı olduğu "KOBİ'lerde 5 Nokta Eğitimi" adlı AB projesi kapsamında eğitim gerçekleştirildi

Bir otelde gerçekleştirilen eğitime SAMGİAD Başkanı Levent Özden, öğretim üyeleri ve iş adamları katıldı. Programın açılışında konuşan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Fevzi Serkan Özdemir, "Ülkemizde AB projeleri öteden beri yapılmaktadır. Üniversitelerimizde bu projelerin yürütücüleri olmakta ve özellikle yeni teknolojilerin yurdumuza getirilmesi noktasında öncülük etmektedirler. OMÜ'de bu projelere ev sahipliği yapmaktadır. Şu anki toplantımızda da OMÜ İİBF olarak bir projenin ev sahipliğini yapmaktayız. Mevcut projemizde AB'nin Erasmus Plus çağrı programı kapsamında 'Ana Eylem 2 Yenilik Ve İyi Uygulamaların Değişimi ve İşbirliği' başlığı söz konusudur. Bu çağrı kapsamında vermiş olduğumuz 'KOBİ'lerde Koçluk 5 Nokta Eğitimi' belirli bir aşama kaydetmiş ve şuan KOBİ'lerin ihtiyaçları doğrultusunda tespit edilmiş sorunlarla ilgili bir farkındalık oluşturmak ve bunlara da koçluk düzeyinde çözüm önerileri yapılandırmaya çalışmaktayız" dedi.

SAMGİAD olarak 3 misyonu ana görev olarak tanımladıklarını ifade eden SAMGİAD Başkanı Levent Özden ise, "Bizim misyonumuz üyelerimize karşı sorumluluğumuz, şehrimize karşı sorumluluğumuz ve sosyal sorumluluk projeleri ile insanlığa, toplum hayatına karşı sorumluluğumuzdur. Bu 3 misyon üzerine kurulan bir dernek olduk ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Şehrimize karşı sorumluluğumuz, şehrimizin gelişmesi ve büyümesi için, şehrimin yöneticilerinin ve bürokratlarının özveri ile çalışıp ama yetemediği noktalarda onlara destek olmak için, şehrimizin geleceği için elini taşın altına sokacak projelerde her zaman bizler var olduk. Diğer misyonumuz, üyelerimizin bireysel ve sektörel gelişimlerine katma değer sağlamak. Dolayısıyla hem kendi şirketlerimize, hem de bölgemizdeki diğer şirketlere destek sağlamaktı. Üçüncü misyonumuz ise, iş adamıyız, öncelikle işimizi ve şirketlerimizi büyütmektir. Bizler iş adamı kimliğimizin yanında şehir kimliğimizi, şehrimizin evladı olduğumuzu unutmuyor, şehrimiz için çalışıyor ve bunun yanında da insani bireyler olduğumuzu biliyoruz. Vicdanımızı ve sosyal sorumluluğumuzu unutmuyor bununla ilgili çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Bizler ekonomi sivil toplum kuruluşuyuz ama bunun yanında da trafikteki ölümler, aile içi şiddet, kadına şiddet, yaşlılarımızın durumu, köy okullarındaki çocuklarımızın çaresizliği ve imkansızlığı bizim sorunlarımız diyoruz, down sendromlu çocuklar bizim sorunlarımız diyoruz. Bunlar için de projeler geliştiriyoruz. Biz SAMGİAD olarak 3 ana misyon üzerinde kurulmuş ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürüten bir derneğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından OMÜ İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Bekiş "KOBİ'lerde Öğrenme, Gelişme ve Büyüme Aracı Olarak Koçluk", Gazi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güler Sağlam Arı, "KOBİ'lerde Karar Alma ve Stratejik Yönetim", Gazi Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Baş, "KOBİ'lerde Pazarlama ve Satış Koçluğu" ve OMÜ İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fevzi Serkan Özdemir de "KOBİ'lerde Muhasebe ve Finans Koçluğu" konularında sunumlar yaptılar.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kobi'lerde Koçluk 5 Nokta Eğitimi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0