GÜNDEM

Kız İmam Hatip Lisesi Bafra`nın Bir İhtiyacıdır

 
 3677
Kız İmam Hatip Lisesi Bafra`nın Bir İhtiyacıdır - Öğretmen Liselerinin kapanması kararı sonrası Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi binasının,  Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine verilmesi Bafra`da tartışmalara sebep oldu.
Bafra Haber

 |  - Öğretmen Liselerinin kapanması kararı sonrası Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi binasının, Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine verilmesi Bafra`da tartışmalara sebep oldu.

Eğitim İş ve Türk Eğitim-Sen sendikaları yaptıkları açıklamalarla, imam hatip liselerine karşı olmadıklarını ancak Anadolu Öğretmen Lisesi binasının Kız İmam Hatip Lisesi yerine, Sosyal Bilimler Lisesi, Fen Lisesi veya Anadolu Lisesi olarak hizmet vermesi gerektiğini ifade ettiler.


Eğitim Bir Sen Bafra Başkanı Hamdi Yıldız yazılı basın açıklaması ile iki sendikayı hedef alarak sert bir dille eleştirdi.

Başkan Hamdi Yıldız, "İlçemizde 2014 2015 Eğitim Öğretim yılında eğitim hayatına başlayacak olan Kız İmam Hatip Lisesinin açılmasıyla ilgili bazı sendikaların kamuoyunu yanlış bilgilendirerek toplumumuzun zihnini bulandırmaya çalışmasını doğru bulmadığımız ifade ediyoruz."  dedi.

{haberresimli}HAMDİ YILDIZ`IN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:

Açılmış olan Kız İmam Hatip Lisesinin neden ihtiyaç olduğunu sayısal veriler ile paylaşarak, bulandırılmaya çalışılan zihinlerin doğru bilgilendirilmesini görev addediyoruz.

Değerli Bafralılar ilçemizde 6 tane Anadolu Lisesi bulunmaktadır. 2013-2014 öğretim yılında bu liselerde açılan öğrenci kontenjan sayısı 1154 yerleşen öğrenci sayısı ise 1056`dır.
Bu okullarımıza 98 öğrenci daha yerleşebilir iken talep olmadığından yerleştirme yapılmamıştır. Bu veriler bize, Bafra`mıza bir Anadolu Lisesi ihtiyacının olmadığını açıkça göstermektedir.

Ancak Bafra`mızda uzun yıllar hizmet veren Bafra İmam Hatip Lisesi ise fiziki yetersizliklerden ötürü öğrenci alamamaktadır. Bugün Bafra`da Kız İmam Hatip lisesinin açılmasına karşı çıkanlara soruyorum bu öğrencilerin vebalini kim çekecek?

Bafra İmam Hatip lisesinin ana binası 24 derslikli bir binadır ve bunun karşılığı alacağı öğrenci sayısı en fazla 850 iken Okulun pansiyonundan 10 derslik bodrum katından 5 derslik daha ilave edilerek 1154 öğrenciye eğitim verilmiştir.

Bafra İmam Hatip Lisesi, öğrenciler geri dönmesin mağdur olmasın, talep karşılansın diye fedakarlık yaparak yeni bir binaya olan ihtiyacı günümüze kadar taşımıştır. Buna karşılık ilçemizde boşa çıkan okul binasının ihtiyaç olmadığı halde 7. Anadolu Lisesinin açılmasını savunanlar eğitime At Gözlüğü ile bakan sığ bakan kişilerdir, anlayışlardır.

Alınan karar ve uygulama doğrudur sonuna kadar arkasındayız destekliyoruz. Hatta Bafra`mıza 2. İmam Hatip Lisesinin acil ihtiyaç olduğunu buradan ifade ediyor yetkililerin bu hususta çalışma yapmalarını temenni ediyoruz.

Kız İmam Hatip Lisesinin bu binada açılmasına karşı oluşlarına; sosyal tesisleri, açık kapalı salonlarını, sportif başarıları gerekçe gösteren zihniyete İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerini buraları kullanma hakkını olduğunu daha fazla başarıları göstermelerine engel hiçbir durumun olmadığını hatırlatır bu konuda art niyet taşıyanları esefle kınadığımızı belirtiriz.

 

Eğitim Bir Sen Bafra Temsilciliği adına Hamdi YILDIZ

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kız İmam Hatip Lisesi Bafra`nın Bir İhtiyacıdır içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0