SİYASET

Kırcalı: Cumhurbaşkanımıza Hakaret Siyasi Ve Genel Ahlaktan Yoksunluktur

 
 97
Kırcalı: Cumhurbaşkanımıza Hakaret SiyasiVe Genel Ahlaktan Yoksunluktur - AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı 2016 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM`de konuşma yaptı.
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı 2016 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM`de konuşma yaptı.

 Kırcalı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bütçesi üzerine yaptığı konuşmada önceki gün CHP Gaziantep milletvekili Akif Ekinci`nin Cumhurbaşkanına yönelik sözleri sert bir dille eleştirdi. CHP Milletvekili Ekici mecliste yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi ve çocukları hakkında kullandığı ifadeler ile Cumhurbaşkanının bizzat yine şahsın yönelik ruh sağlığını kontrol ettirsin, doktorlara gitsin, tedavi olsun şeklinde ki ifadelerini ise kınayarak devlet terbiyesi ve genel ahlaktan yoksun olarak niteledi.  CHP Milletvekili bu ifadeleri ile iki oturuma katılmama cezası aldı.

AK Parti Samsun Milletvekili Kırcalı TBMM Kürsüsünden yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Sayın Başkan,
Değerli Milletvekilleri,

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde AK PARTİ Grubu adına söz almış bulunuyorum. Yüce Meclisi ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.

Ülkemize yönelik göç hareketlerinde bir yandan artan ekonomik gücümüz ve istikrarımız bir çekim unsuru oluştururken, diğer yandan da yer aldığımız coğrafi bölgede devam eden siyasi istikrarsızlıklar, ülkemize yönelik göçü artırmıştır.

Ülkemizde göç konusunda daha etkin politikalar belirleyebilmek ve yürütebilmek için yeni düzenlemeler yapılmış, bu kapsamda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurulmuştur.

Sayın Başkan,
Değerli Milletvekilleri,

Ülkemizin ve Avrupa`nın son dönemdeki en önemli konusu Suriyeli göçmenler olmuştur.

Yeni kurulmuş olmasına rağmen Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bu ilk sınavını başarılı bir şekilde vermiş ve vermeye de devam etmektedir.
19 Şubat 2016 tarihi itibarıyla ülkemizde kayıtlı olarak bulunan Suriyeli sayısı 2 milyon 688 bin ve yaptığımız toplam harcama da yaklaşık 10 milyar dolara ulaşmıştır.

Bu aziz milletimiz Türkmen, Kürt, Arap, Ezidi, ayrımı yapmadan tüm Suriyeli kardeşlerimize kapılarını açmıştır.

Bizler bu konuda insanlığın vicdanı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Yaratandan ötürü yaratılanlara merhamet, şefkat ve sevgi bizim milletimizde o denli zirveleşmiştir ki, insanlara hizmet kemâle ulaşmıştır.

Değerli Milletvekilleri,

Türk halkı `muhacir` konumundaki Suriyeli kardeşlerine `ensar` olmaya da devam edecektir.Ülkemizde yaklaşık 2.9 milyon mülteci barınmakta iken şu anda Avrupa`nın bütününde yaşayan mülteci sayısı yaklaşık 1 milyondur. Avrupa`nın bu mültecilere insanlık dışı uygulamaları da hepimizin malumudur. Avrupa, sistemini, "ne kadar insanı buraya erişmeden geri döndürebilirizin üzerine kurarken, ülkemiz, Suriyeli kardeşlerimizi insan onuruna yakışır bir şekilde karşılamış ve ağırlamaktadır.

Bir şekilde Avrupa sınırlarına ulaşan mülteciler, sınır bölgelerinden geçerken ilgili devletlerin sınır polisleri tarafından insanlık dışı uygulamalara maruz kalmaktadır. Bazı ülkeler mülteci girişini engellemek için sınırlarına 3 metre yüksekliğinde ve yüzlerce kilometre uzunluğunda dikenli teller çekmiştir. Daha üç gün önce sınır kapısında telleri aşan mültecilere Makedon polisi göz yaşartıcı gazla müdahale etmiş ve mültecileri göçmenleri ülkeye sokmamıştır.

Ne yazık ki, ülkelerine kabul edecekleri göçmenleri, dini kriterlere göre belirleyeceklerini açıklayan AB ülkeleri dahi olmuştur.Danimarka göçmenlerin ziynet eşyalarına el koyarak masrafların karşılanmasını öngören bir kanun çıkartmıştır. Batılı ülkeler kendi oluşturdukları uluslararası hukuka bile kendileri riayet etmemektedirler.

Modern çağın bu ilkel tutumları karşısında Hükümetimiz, Devletimiz ve Aziz Milletimiz, Suriyeli mültecileri misafir olarak görmekte ve yaklaşık 260 bini AFAD`ın 10 ilde kurduğu ve yönettiği 25 barınma merkezinde ağırlamaktadır

Değerli Milletvekilleri
Sözlerime son verirken dün CHP`li bir hatibin bu kürsüde bu kutsal çatı altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN beye ve ailesine ve AK Parti Grubumuza yönelik devlet terbiyesinden, siyasi ve genel ahlaktan yoksun konuşmasını kınıyorum.

Cumhurbaşkanını tanımadığını söyleyenlere de şunları belirtmek istiyorum. Milletimizin oyuyla seçilen ve bu aziz milletin baş tacı yaptığı Sayın Cumhurbaşkanımızı bu millet çok iyi tanımaktadır ve tanıtmaktadır.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kırcalı: Cumhurbaşkanımıza Hakaret Siyasi Ve Genel Ahlaktan Yoksunluktur içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0