SAMSUN

Kılıç: "Cumhurbaşkanı Erdoğan Da Esnaflık Yaptı"

 
 169
Kılıç: "Cumhurbaşkanı Erdoğan Da Esnaflık Yaptı" - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu ülkede esnafın ve sanatkarın değerinin büyük olduğunu belirterek, "Şu anda ülkemizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan da esnaflık yapmış bir kişidir" dedi
Bafra Haber

 |  - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu ülkede esnafın ve sanatkarın değerinin büyük olduğunu belirterek, "Şu anda ülkemizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan da esnaflık yapmış bir kişidir" dedi

Samsun'da 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2014 Mali Genel Kurulu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımı ile Amisos Otel'de gerçekleştirildi. Mali genel kurula, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kooperatif Başkanı Adnan Konaş, ilçe başkanları ve çok sayıda üye katıldı.

Mali genel kurulda bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu topraklarda esnafın ve sanatkarın değeri çok önemlidir. Şu anda ülkemizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan da esnaflık yapmış bir kişidir. Dolayısıyla sizlerin nelerle desteklenmeniz gerektiğini, sıkıntılarınızın ne olduğunu ne olmadığını iyi bilen bir cumhurbaşkanımız var. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, akademik kimliğiyle üniversitedeki eğitimi ile verdiği derslerden dolayı tabii ki aynı zamanda ekonominin ve iktisadın ne anlama geldiğini nasıl desteklenmesi gerektiğini çok iyi bildiğinden dolayı inanıyorum ki yolumuza devam ederken sizlere ciddi manada destekleri olduğunu biliyorsunuz. Ama dediğim gibi aslında Türkiye'nin nereden nereye geldiğini en iyi bilen, en iyi şahitleri, en iyi değerlendirmesini yapabilecek olan grup sizlersiniz. Çünkü her sabah iş yerinizi 'Bismillah' deyip dükkanınızı açarken, rızkınızın peşinde koşarken, her gün vatandaşımızla milletimizle iç içesiniz. Bizim siyasetle her an iç içe olmamız gibi sizler de her gün vatandaşımızla beraber değerlendirmeler yapıyorsunuz" diye konuştu.

Kredilerin faizlerin yüzde 59 olduğu günleri gördüklerini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Halk Bankası'nda belli noktada destek isterken 'veremeyiz ama verebilsek de yüzde 59 faizle veririz' günleri hatırlayın. Kredi kullanım sayısı 38 binli rakamlara düşmüştü, şimdi 1 milyon barajını geçti. Bu kendi başına nereden nereye geldiğini açık bir göstergesi bir zamanlar IMF memurları Türkiye'de kimlerin nerede olacağını, kimlere hangi miktarda yardım yapılacağını, ne kadar kredi verileceğini kararını veriyorlardı. Bu anlamda şu anda böyle bir durumla karşı karşıya olmadığımızı çok iyi biliyorsunuz. Çünkü şu anda Türkiye'nin IMF'ye borcu yok. Ama IMF borç isterse biz IMF'ye borç verir durumdayız. Aynı zamanda bir zamanlar IMF'den 1 milyar dolar borç alabilmek için müzakereler yapılırken ne denmişti? Kamu bankalarını kapatın. Bunları unuttuğunuz için yeniden hatırlatmakta fayda var. Şu anda kamu bankalarının zararı yok ama elde ettikleri gelirin de sizlere dağıtılması, esnafımızı desteklemesi, sanatkarımızı desteklemesi için bu noktada çok ciddi anlamda çalışmalar üzerindeyiz. Ve tabi bir rakamı vermek lazım 11 milyar görev zararından şu anda destekleyen 1 milyonun üzerinde esnafa destek veren bir yapıya ulaşmış banka var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kooperatif Başkanı Adnan Konaş, dedesi İlyas Kılıç ile birlikte bulunduğu halı işlemesinden hazırlanmış tabloyu Bakan Akif Çağatay Kılıç'a takdim etti.

Ardından mali kurul sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kılıç: "Cumhurbaşkanı Erdoğan Da Esnaflık Yaptı" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0