SAMSUN

Kesk'ten Suç Duyurusu

 
 94
Kesk'ten Suç Duyurusu - Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Samsun Platformu üyeleri, dün yapılan basın açıklaması sırasında yaşanan arbedede gözaltına alınan 7 karşıt görüşlü kişi hakkında suç duyurusunda bulundu
Bafra Haber

 |  - Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Samsun Platformu üyeleri, dün yapılan basın açıklaması sırasında yaşanan arbedede gözaltına alınan 7 karşıt görüşlü kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Samsun'da KESK üyelerinin dün akşam Süleymaniye Geçidi'nde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgili açıklamasını protesto için düzenledikleri eylemde yaşanan gerginlikte 7 kişi gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili olarak bugün Samsun Adliyesi'ne giden KESK üyeleri, adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK'liler adına konuşan Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, "27 Nisan 2016 tarihinde saat 18.00'de KESK'e bağlı sendikalar ve kitle örgütleriyle birlikte 'Laikliği savunacağız' adı altında yaptığımız basın açıklaması ne yazık ki Samsun'da saldırıya uğramıştır. Laiklik mücadelesi yalnızca biz eğitim emekçileri ya da kamu emekçileri için önemli değildir. Bütün toplumsal kesimler için önemlidir. Dün bizler eğitim-iş kolunun olmazsa olmazı olan laik, bilimsel, kamusal, nitelikli her türlü yurttaşın erişebildiği parasız bir eğitim mücadelesinin ayağı olan laik eğitimle ilgili basın açıklaması yapıyorduk. Ne yazık ki bir güruh neye bile saldırdığını bilmeden 'milliyetçilik' adı altında bizlere faşist bir saldırı gerçekleştirmiştir. Biz, bizlere saldıranların çoğunun çocuk olduğunu gördük. Ama birilerinin kışkırttıklarını da gördük" dedi.

Basın açıklamasının ardından KESK'e bağlı 6 sendikanın şube başkanı imzaladıkları suç duyurusu dilekçelerini Samsun Adliyesi'ne verdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kesk'ten Suç Duyurusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0