SAMSUN

Kelliğin Saç Ekimi Dışında Tedavisi Yok

 
 537
Kelliğin Saç Ekimi Dışında Tedavisi Yok - FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç
Bafra Haber

 |  - FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç

Dr. Hayati Akbaş, erkeklerde saç kaybının tıpkı bir diş kaybı gibi olduğunu, kelliğin saç ekimi dışında tedavisinin bulunmadığını söyledi.

Kelliğin erkeklerde ciddi bir estetik sorunu olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, "Birçok erkek ne yazık ki erken yaşlardan itibaren saçlarını kaybetmeye başlar. Saç dökülmesinin en önemli nedeni erkek tipi kelliktir. Yani hormonal ve genetik nedenlerdir. Genetik nedenlerle saçını kaybetmiş bir erkeğin psikolojisi bir anda değişir. Etrafa ve olaylara bakışı farklılaşır. Daha içe dönük, daha kapalı, depresif, agresif gibi psikolojik nedenler ortaya çıkabilir. Birçok erkek bunu kabullenir, hissettirmemeye çalışır ama bütün kellerde mutlaka az ya da çok psikolojik etkilenme vardır" dedi.

Saç kaybı tıpkı bir diş kaybı gibi olduğu ifade eden Akbaş, "Bu nedenden dolayı saçlarını kaybetmiş erkekler ciddi şekilde bundan etkilenirler. Kellik olan bir insanın mutlaka yapması gereken şey saç ekimidir. Bugün günümüzde saç ekimi dışında saç kaybını, kelliği tedavi edebilecek başka bir yöntem söz konusu değildir. Günümüzde binlerce saç spreyi, saç çıkarıcı haplar, saç destekleyici şampuanlar gibi bir takım yöntemler ve ilaçlar piyasaya sürülmüştür. Bunların hiçbirisinin etkisi klinik anlamda önemli ve anlamlı değildir. Saç ekimi, yalnızcı saç çıkartan, saçsızlığa çözüm olarak sunabilecek tek geçerli yöntemdir. Erkeklerde saç kaybından sonra ortaya çıkartabilen problemlerin tedavisinde psikolojik yöntem de etkili değildir. Çok nadir insanlar bunu gizlerler ama birçoğu bunu gizleyemezler. Saçı olmadığı için evlenmek istemeyen erkekler vardır. Saçı olmadığı için evliliğindeki mutsuzluğu saçına bağlayarak kendini daha da sıkıntıya sokan erkekler mevcuttur. Saçı olmadığı için işindeki problemleri ona bağlayan insanlar vardır. Saç ekimi günümüz yöntemlerinde çok gelişmiştir. Saç sorunu yaşayan herkese saç ekimi öneriyoruz. Saç ekimi doğal koşullarda ve uygun koşullarda yapılmaktadır. Ekilen saçlar kişinin kendi saçlarıdır. Birkaç ay sonunda saçlar normal bir hale gelir. Saçsızlık ya da kelliğin birçok erkeklerde cinsel problemlerinde psikolojik bir nedeni olduğu da unutulmamalıdır. Cinsel sorun yaşayan birçok erkek de alta yatan nedenin saçsızlık nedeniyle ortaya çıkan özgüven duygusu eksikliğinin bir temel oluşturduğu da unutulmamalıdır" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kelliğin Saç Ekimi Dışında Tedavisi Yok içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0