GÜNDEM

Kazım Ergün: Toki Projesinin Fikir Babası Biziz

 
 130
Kazım Ergün: Toki Projesinin Fikir Babası Biziz - Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, "Toki Projesinin fikir babası biziz." Dedi.
Bafra Haber

 |  - Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, "Toki Projesinin fikir babası biziz." Dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şubesi`nin, 17. nci Olağan Genel Kurulu Başkan ve üyelerinin seçimi nedeniyle Bafra`ya gelen Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, yeni kurulacak Hükümet`ten beklentilerini ve TOKİ Taksitle Emeklileri Ev sahibi yapma projesi hakkında açıklamalar yaptı. Ergün muhabirimiz Oktay Zerrin`e konu hakkında şunları söyledi:

"Zerrin: Acaba bu yeni kurulacak Hükümet`ten beklentileriniz nelerdir? Onları alabilir miyiz lütfen.

Ergün: Tabi. 7 Haziran seçimlerinin vatanımıza, Devlet`imize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını yüce Allah`tan diliyorum. Yüce Allah`tan da kurulacak Hükümet`e emekliler olarak taleplerimiz şunlar: 2000 sonrası emeklilerin intibakı mutlaka yapılmalıdır. Emeklinin çile çektiği, bu bir ayağı hastanede, bir ayağı eczanede; bu ilaç katkı paylarının, muayene paralarının kaldırılmasını istiyoruz. Bu özellikle yapılmalıdır. 9 yıldır takibinde bulunduğumuz, patent bize ait, derneğimize ait promosyonlar mutlaka ödenmelidir. Ayrıca, son yıllarda flash haber, biliyorsunuz milyonlarca emeklinin evi yok. Başbakan kim olacaksa Aile Sosyal İşler Bakanı, Çalışma Bakanı, Hükümet bir araya gelecek. Fikir anası, fikir babası biziz. TOKİ vasıtasıyla, 20 yıl ödemeli, küçük bir taksitle emeklilerimizi ev sahibi yapacak. Bu, Hükümet`in çok acil olarak programa alması gereken bir konu.

Türkiye`de öyle bir şey söyleyeceksiniz ki, hiç kaybedeni olmayacak tek proje budur. Kamyoncu, kumcu, çakılcı, keresteci; bir inşaat kaleminde 220- 230 kalem mal var, herkes kazanacak. Artı, bu işin sevabını dernek yöneticileri olarak bizler alacağz, Hükümet Yetkilileri alacak ama en büyük serveti de evi olmayan emekliler kazanmış olacak. Biz işin duasını alacağız. Emekli uzun vadede, küçük bir taksitle ev sahibi olacak. Meşhur bir atasözü var"Dünya`da mekan, ahirette iman"Biz de emekliye bu mekanı temin edebilirsek büyük iş yapmış olacağız. Burda kim, kaybedeni yok. Yüz binlece evladımız iş bulacak, bu şerefli Devlet vergi alacak, Sosyal Güvenlik Kurumu pirim alacak, baca tütecek, yuva kurulacak; kaybedeni olmayan Türkiye`deki yegane projedir.

Projenin fikir babası da Türkiye Emekliler Derneği, ben ve arkadaşlarım.

Zerrin: Peki, ben de emekli bir babanın evladı olarak, emekli bir öğretmen ve bir muhabir olarak sizlerin bu düşüncelerine katılıyor, inşallah sizlerin bu temennilerinizin gerçek olmasını diliyor, saygılar sunuyorym.

Ergün: Kısa vadede söyleyeceklerim bunlar.

Zerrin: Çok teşekkürler

Ergün: Rica ederim hocam.

Haber Röportaj: Oktay Zerrin

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kazım Ergün: Toki Projesinin Fikir Babası Biziz içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0