GÜNDEM

Kaymakamlıktan Suriyeliler Ve Tarım İşçilerine İftar Yemeği

 
 50
Kaymakamlıktan Suriyeliler VeTarım İşçilerine İftar Yemeği - Bafra Kaymakamlığı SYDV Tarafından Suriyeli vatandaşlar ve tarım işçilerine iftar yemeği verildi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamlığı SYDV Tarafından Suriyeli vatandaşlar ve tarım işçilerine iftar yemeği verildi.

Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı tarafından ilçemizde ikamet eden Urfa Viranşehirden gelen tarım işçilerine, Ağıllar mahallesi ve şehir merkezinde ikamet eden Suriyeli vatandaşlara Karpuzlu mahallesinde iftar yemeği verdi.

İftar yemeğine Bafra Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Halis Arslan, mütevelli heyeti, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, iş adamlarından Recep Ayfer, tarım işçileri ve Suriyeli vatandaşlar katıldı.

İftar öncesinde Akteke kuran kursu öğrencileri tarafından semazen gösterisi yapıldı.

Kaymakam Halis Arslan yapmış olduğu konuşmasında; "İlk öncelikle bu davetimize icabet ettiğiniz için gerek mevsimlik olarak ilçemizde çalışan tarım işçilerine, gerekse Suriye`den gelen değerli misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyorum.  Güzellikler paylaştıkça büyür bugün bir güzelliği hep birlikte paylaşıyoruz. Bugün lokmayı paylaşıyoruz. Bugün sofrayı paylaşıyoruz. İnşallah bu sofralar daima bol olsun diyorum. Sizler bizim misafirimizsiniz, bizim fıtratımızda misafirin özel bir yeri vardır, önemi vardır, özel bir değeri vardır, misafirler her zaman başımızın tacıdır. Hatta misafirler aile etrafından öte özel bir öneme de sahiptir. Biz yemeyiz, misafire yediririz. Biz rahat etmeyiz, misafiri rahat ettiririz. O bakımdan sizler büyük devletimizin güzel Bafra`mızın güzel insanların misafiri olarak güven içindesiniz. Hepiniz başımızın tacısınız. İnşallah gelecekte Ramazan akşamlarında buluşmak üzere diyorum dedi.

 Suriye`den Bafra`ya gelen ve ailesiyle birlikte yerleşen Kazem ailesinin 8. Sınıfa giden oğlu Diya Kazem duygu ve düşüncelerini anlatırken gözyaşlarını tutamayarak gece ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında; Ben Diya Kazem Türkiye`ye gelene kadar hiç Türkçe bilmiyordum. Türkiye`ye geldim Türkçeyi öğrendim. Türkiye`de 5. Sınıfta okula devam ettim ve şuanda 8. Sınıfa gideceğim. Doğduğum memleketimizden uzağım ama durmamalıyım yoluma devam etmeliyim. Türkiye bana çok şey öğretti ben onları unutamam yolumdan vazgeçemem. Türkiye`ye geldikten sonra yabancı bir ülkeye geldiğimi hissediyordum. Ama ben öğrendim ki ben kendi vatanıma gelmişim. Sayın Kaymakamımız Halis Arslan bizleri iftar sofrasına ağırlıyor. Çok mutluyum ama siz bizim için analarımız ve babalarımızsınız. Türkiye devleti ve Türk kardeşlerimiz bizleri yalnız bırakmadınız. Her Suriyeli çocuğa anne ve baba oldunuz. Ayrıca bizlere okul imkanı sundunuz. Türkiye`ye ilk geldiğimde kendimi yalnız hissediyordum ama beni yalnız bırakmadınız. Bana yoluna devam et dediniz bende yoluma devam ediyorum. Türkiye`de okumaya devam edeceğim. İleride çok büyük hedefim var bunu da yapacağıma inanıyorum. Türk "" Arap kardeşliğini ve dostluğunu pekiştirmek ve geliştirmek amacıyla çalışacağım ve Allah`ın izniyle başaracağım. Şimdiye kadar bizden desteğini esirgemeyen bize her konuda yardımcı olan savaşta "" barışta yanımızda olan memleketimizden uzakta olmamıza rağmen barınmamıza, yemeğimize, içmemize ve bütün ihtiyaçlarımızı karşılayan Devlet büyüklerimize, Sayın Kaymakamımıza ve her zaman bizlerle olan kendim ailem ve tüm Suriyeli çocuklar adına benim gibi bu yollarda yürüyenler adına teşekkür ediyorum."  dedi.

Bu güzel konuşmasından dolayı Kaymakam Halis Arslan Diya Kazem`e hediye verdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakamlıktan Suriyeliler Ve Tarım İşçilerine İftar Yemeği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0