GÜNDEM

Kaymakamlıktan 2b Açıklaması

 
 68
Kaymakamlıktan 2b Açıklaması - Bafra Kaymakamı Ali KATIRCI 6292 sayılı yasa ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Ali KATIRCI 6292 sayılı yasa ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Bilindiği üzere 6831 sayılı Orman Kanunun 2/B maddesi gereğince Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazların değerlendirilmesine yönelik hükümlerin de yer aldığı "6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi Ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun" 26 Nisan 2012 tarihli ve 28275 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Yasaya göre, 5831 sayılı Kanun uyarınca Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce güncelleme ve kadastro çalışmalarında 31.12.2011 tarihinden önce kullanıcı ve/veya muhdesat sahibi olduğu belirlenen vatandaşlarımız Malmüdürlüğü`müze, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 (altı) ay içinde başvurmaları gerekmektedir.

Katırcı; İlçemiz Malmüdürlüğü kayıtlarına göre; 4848 parselden oluşan ve 6959 kayıtlı kullanıcısı olan 2B arazilerinde 15.10.2012 tarihi itibariyle kullanıcıların yüzde 28 `inin başvurusunu yapmış olduğunu belirtti.

Katırcı açıklamasında, "Son başvuru tarihine çok az bir süre kaldığı göz önünde bulundurulduğunda vatandaşlar bu tarihi fırsatı kaçırmak üzeredir. Kalan süre içerisinde Kurban Bayramı tatili, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili ve hafta sonu tatilleri göz önüne alındığında müracaat için 6 iş günü kalmıştır. Mal Müdürlüğümüzce Cumartesi günleri saat 13.00`e kadar başvuru alınmaktadır. Başvurular son güne bırakıldığında yüzlerce kişinin başvurusunu yapamayacağı, vatandaşlarımızın mağdur olacağı unutulmamalıdır. İleride doğabilecek muhtemel aksaklıklara meydan vermemek için vatandaşlarımızın bir an önce başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuru bedeli 30 Ekim 2012 ye kadar yatırılmak kaydıyla da başvuru kabul edilmektedir" ifadelerine yer verdi.
               

Kaymakam Katırcı; vatandaşların ilçemiz Malmüdürlüğü`nden daha geniş bilgi alabileceklerini belirterek ileride herhangi bir hak kaybına uğramamaları için 30 Ekim 2012 tarihine kadar başvuru bedellerini yatırarak başvurularını yapmalarının kendi menfaatlerine olduğunu belirtti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakamlıktan 2b Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0