GÜNDEM

Kaymakam Arslan`dan Din Görevlileri Derneğini Ziyaret

 
 56
Kaymakam Arslan`dan DinGörevlileri Derneğini Ziyaret - Bafra Kaymakamı Halis Arslan Din Görevlileri Derneğini ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Halis Arslan Din Görevlileri Derneğini ziyaret etti.

01-07 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası olması nedeniyle Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Mili Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu ve Müftü İsmail Çiçek Bafra Din Görevlileri Derneğini ziyaret ederek haftalarını kutladı.

İlçe Müftüsü İsmail Çiçek hafta ile ilgili yapmış olduğu konuşmasında; "Camilerin toplum hayatındaki önemini hatırlatmak, halkımızın camiler ile daha sık ve olumlu bir ilişki kurmalarına vesile olmak, camilerin ve çevresinin umumi bakım ve temizliğini yapmak amacıyla 1986 yılından itibaren 01-07 Ekim tarihleri arası Camiler Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Camiler, sadece inananların topluca ibadet yaptığı yerler değil, aynı zamanda toplumsal birlik ve bütünleşmemizi sağlayan, kalplerimizi birleştiren, sanat ve estetik alanında ulaştığımız yüksekliği sergileyen mimari şaheserlerdir.

Camiler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de sosyalleştirişi, bütünleştirici, eğitici ve öğretici fonksiyonlarını icra etmektedir; kadın-erkek zengin-fakir, köylü-şehirli, amir-memur, resmi-sivil, yaşlı-genç, herkesi, bünyesinde toplayan mekânlardır. Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz-yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız ve hayatın günlük koşuşturmasından, yorgunluğundan arınıp manevi huzura kavuştuğumuz, bir tarağın dişleri gibi eşit olduğumuz mabetlerdir." dedi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kaymakam Arslan`dan Din Görevlileri Derneğini Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0