GÜNDEM

Kasnakçımermer Mahallesi Atakum`a Neden Bağlandı

 
 296
Kasnakçımermer Mahallesi Atakum`a Neden Bağlandı - Samsun`un Bafra ilçesine bağlı olan Kasnakçımermer Mahallesi (Köyü) Samsun`un Atakum ilçesine bağlandı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesine bağlı olan Kasnakçımermer Mahallesi (Köyü) Samsun`un Atakum ilçesine bağlandı.

Bafra Belediyesi MHP Meclis üyesi Hasan Aslan, Kasnakçımermer Mahallesi`nin Atakum`a bağlanmasının "Maden Ocağı" olduğunu iddia etti.

Bafra`ya bağlı Kasnakçımermer Mahallesi, 6 Mart 2014 tarihinde Samsun İl Genel Meclisi kararı ile Atakum`a bağlanmıştı.
Bu karar,  Ağustos ayı olağan meclis toplantısında onaya sunuldu.  Oylama öncesi söz alan MHP Meclis üyesi Hasan Aslan, "Belediye Meclisi bununla ilgili nasıl bir düşüncede. Bizim için çok bir mahsuru olmamasına rağmen Kasnakçımermer`de çok büyük maden taşları var. Samsun Atakum`a bağlanmasının bütün sebebi odur.  Bu nedenle aslında Bafra`dan oraya verilmemesi gerekirdi. Uzaklığı filan sıkıntı olabilirdi ama vatandaş tam olarak istiyor mu onu da bilmiyorum." dedi.

AK Parti Meclis üyesi İsmail Kurt ise "Her zaman olduğu gibi orada yaşan halkın görüşlerin alınması söz konusuydu. Özel idare bu hususta orada bir halk oylaması yaptı. Çoğunluk Atakum`a bağlanma taraftarıydı. Bu oylama sonucu böyle bir karar verildi." dedi. Yapılan oylamada MHP Meclis üyeleri Sefer Uyar ve Erol Esen ret oyu verirken diğer tüm üyeler kabul oyu verdi ve karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kasnakçımermer Mahallesi Atakum`a Neden Bağlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0