GÜNDEM

Kasiyer Cinayeti Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı

 
 3754
Kasiyer Cinayeti DavasındaSavcı Mütalaasını Açıkladı - Yalçın Köse - Bafra Haber/ Samsun`un Bafra ilçesinde, kar maskesi ile süper markete girip silahlı soygun girişiminde bulunan ve kasiyer Murat Demir`in ölümüne sebep olan Seyit Türkel`in (20) yargılanmasına devam edildi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber/ Samsun`un Bafra ilçesinde, kar maskesi ile süper markete girip silahlı soygun girişiminde bulunan ve kasiyer Murat Demir`in ölümüne sebep olan Seyit Türkel`in (20) yargılanmasına devam edildi.

 Bafra Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada savcılık makamı esas hakkında mütalaasını açıkladı.

Son savunmaların alındığı duruşmada sanık avukatı Seyit Türkel`in akıl sağlığının yerinde olmadığı yönünde görüş bildirerek, Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesini talep etti.

Sanık Avukatı, "Sanığın beyanlarından ve savunmasından olayı neden gerçekleştirdiği konusunda hiçbir mantıki izaha ulaşamadık. Emniyetin karşısındaki bir alışveriş merkezine soygun amaçlı gidiyor, cinayet gerçekleştirildikten sonra hiçbir şey olmamış gibi normal hayatına devam ediyor. Sanık liseyi bitirmiş, sınava hazırlanmaktadır, ailesi de işinde gücünde bir ailedir, böyle bir olayı gerçekleştirmesi için bir neden yoktur, ailesi şaşkınlık içerisindedir. Çevresinde müvekkilimi tanıyan herkes şaşkınlık içindedir. Sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti açısından adli tıp kurumuna sevkinin yapılmasını talep ediyoruz." dedi.

Sanık Seyit Türkel`e sorulduğunda ise "Ben yaptığım işin anlam ve önemini bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla bir rahatsızlığım yoktur. Ben ifademde dediğim gibi olayı işledim." şeklinde konuştu.

Mahkeme ret etti

Mahkeme heyeti; sanığın gerek soruşturma aşamasında ve gerekse mahkemede alınan savunmasında akıl hastası olduğuna dair her hangi bir emare bulunmadığı, alınan diğer tanık beyanları ve dosyada mevcut belgeler incelendiğinde sanığın akıl sağlığı yönünden Adli Tıp Kurumuna sevkini gerektirir herhangi bir bulgu ve emare bulunmadığını belirterek talebi ret etti.

İddia Makamı Mütaalasını açıkladı
İddia Makamı mütalaasında; sanık Seyit Türkel`in, bir Suçun işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak için insan öldürme, nitelikle yağmaya teşebbüs ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işlediği iddiasıyla TCK`nın 82/1.h, 149/1. a,b,d ve h, 35/1-2, 6136 sayılı kanunun 13/1  ve TCK`nın 53. maddeleri gereği cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Seyit Türkel`in süre istemediği duruşmada, sanık avukatı ek savunma yapmak amacı ile süre istedi.
Murat Demir`in ailesi ve Mağaza vekili sanığın cezalandırılmasını istedi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

Olay, 12 Kasım 2014`te   saat 20.45 sıralarında Emirefendi Mahallesi, Hasan Çakın Caddesi, Şoförler Odası yanında bulunan bir süper marketin içinde meydana gelmişti. Yüzü maskeli ve silahlı Seyit Türkel marketin içine girerek soygun yapmak istemiş ve kasiyer Murat Demir`in kendisine direnmesi sonucu Murat Demir`i iki yerinden vurup ölümüne sebep olmuştu. Olaydan 5 gün sonra yakalanan Seyit Türkel 2. kez hakim karşısına çıktı. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kasiyer Cinayeti Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0