SAMSUN

Kasaplar Odasından 'Kaçak Et' Açıklaması

 
 103
Kasaplar Odasından 'Kaçak Et' Açıklaması - Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Samsun'daki kasapların kesinlikle kaçak et satmadığını söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Samsun'daki kasapların kesinlikle kaçak et satmadığını söyledi

Samsun'da çıkan kaçak et haberlerinin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ömür Şen, "Bizim esnafımız kesinlikle kaçak et kesmiyor. Son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden haberler ve fotoğraflar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu çıkan haberler kasapları olumsuz etkiledi. Satışlarımız büyük ölçüde azaldı. Vatandaşlar bu haberleri görünce kasaplardan et almak yerine büyük marketlere koşuyor. Çıkan haberler üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven beyle yaptığımız istişare sonucunda Samsun'daki bütün kasapları tek tek denetledik. Yaptığımız denetlemelerde Samsun'daki kasapların hiçbirinde kaçak ete rastlamadık. Benim esnafım kesinlikle böyle bir şey yapmaz. Kasapların haricinde bazı vatandaşlar kendi evinin önünde adak veya kurban kesiyor. Bunun sebebi de Samsun merkezinde bir mezbahanın olmamasıdır" dedi.

"MEZBAHAMIZ OLSA ETİN FİYATI DÜŞER"

Samsun'daki mezbaha sorununa da değinen Ömer Şen, "Eğer bugün merkezde bir mezbahamız olmuş olsa, vatandaşlarımız adaklarını ve kurbanlarını sokak aralarında kesmek zorunda kalmayacak. Zaten mezbahalar adakları hayır niyetine ücretsiz kesiyor. Merkezde mezbahamız olsa etin fiyatında kilo başına 2 lira düşüş sağlanır. 24 liradan kesilen inek etinin fiyatı 22 liraya düşer. Samsun'da Bafra, 19 Mayıs ve Tekkeköy'de mezbaha var. Kasaplar mallarını bu ilçelere getirip kestirince fiyatta artıyor. Dolayısıyla merkezde bir mezbaha olsa fiyatlar da otomatik olarak düşer" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kasaplar Odasından 'Kaçak Et' Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0