GÜNDEM

Karaköy Tigem İşletmesi Tekrar Kiralık

 
 4275
Karaköy Tigem İşletmesi Tekrar Kiralık - Bafra Haber-Özel Haber / Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Karaköy Tarım İşletmesi (Karaköy Harası), 30 yıllığına kiraya verilmek üzere tekrar ihale edildi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber-Özel Haber / Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Karaköy Tarım İşletmesi (Karaköy Harası), 30 yıllığına kiraya verilmek üzere tekrar ihale edildi.

{haberresimli}TARIMSAL PROJE
TİGEM Resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre; Karaköy Tarım işletmesi yıllık 1 milyon 445 bin lira muhammen bedel ile kiralanmak üzere ihaleye açıldı. Kiralama yapmak isteyenlerin 31 Ekim 2014 gününe kadar projelerini ve ihale için gerekli olan ön yeterlilik belgelerini TİGEM Genel Müdürlüğüne vermeleri gerekiyor.

TARIMSAL FAALİYET ŞART
TİGEM Karaköy İşletmesi, tarımsal amaç ve faaliyet kurmak ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmak üzere uygun görülecek proje esasları dahilinde kiraya verilecek.

TİGEM ÇALIŞANLARI PROTESTO ETMİŞTİ
5 Ocak tarihinde TİGEM çalışanlarının Karaköy`de düzenledikleri protesto ile Bafra gündemine bomba gibi düşen Karaköy TİGEM işletmesinin kiralanmasına Bafra`daki sivil toplum örgütleri ve siyasetçilerden tepkiler gelmiş ve bir kişinin girip kazandığı ihale Ocak ayın sonunda iptal edilmişti.

Bu süreç içinde, MHP Milletvekili Cemalettin Şimşek konuyu Meclis gündemine taşımış, Bafra`daki STK`lar da basın yolu tepkilerini dile getirmiş son olarak da Bafra TSO Başkanı Göksel Başar`ın girişimleri ile toplantılar düzenlenerek, Karaköy TİGEM İşletmesinin Bafralı işadamları tarafından kiralanması çalışmaları başlatılmıştı.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Bafra`dan gelen tepkiler üzerine kiralamaktan da vazgeçmişti.
Kiralanma kararından vazgeçilmesi üzerine Karaköy İşletmeleri Bafra`daki işadamlarının gündeminden düşmüştü.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Yüksek Planlama Kurulunun kiralama kararını tekrar uygulamaya koyarak, Karaköy İşletmesini kiralama yolu ile ihale etti.

Önümüzdeki günlerde Bafralı işadamlarının tekrar bir araya gelip, Karaköy İşletmelerinin Bafralı işadamları tarafından işletilmesi için çalışma yapması bekleniyor.

KARTIG
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Karaköy Tigem İşletmesi Tekrar Kiralık içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0