GÜNDEM

Karagöl : Biyoemperyalizm Yeni Dünya Düzeninde Savaşsız, İşgal Anlamına Geliyor

 
 1046
Karagöl : Biyoemperyalizm Yeni DünyaDüzeninde Savaşsız, İşgal Anlamına Geliyor - Ziraat Mühendisi Esra Deniz Karagöl Atatürkçü Düşünce Derneği Bafra Şubesinde üyelere yerel tüketimler konusunda bir konuşma yaptı.
Bafra Haber

 |  - Ziraat Mühendisi Esra Deniz Karagöl Atatürkçü Düşünce Derneği Bafra Şubesinde üyelere yerel tüketimler konusunda bir konuşma yaptı.

Karagöl,`` Türkiyenin aydınlık yüzüne, Atatürkçü Düşünce Derneğinin kadın üyelerine karşı konuşmak beni öyle onurlandırdı öyle heyecanlandırdı ki önce hepinize teşekkür etmek istiyorum. Geçenlerde bir arkadaşımız bir konuşmasında ancak aydın anne aydın çocuk yetiştirebilir demişti bu laf  çok hoşuma gitti, şimdi burada bu  aydınlık nesillerin yaratıcısı sizlerin karşısında  olmak benim için büyük mutluluk, büyük onur ve geleceğimiz adına  büyük cesaret.  Bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan saygıdeğer başkanımız Fazilet Canıgür ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza, ayrıca bu çalışmanın fikir ve takip eden her aşamasında çok değerli katkılar veren iki bankacı arkadaşım Fatma Karagöl ve Neslihan Hancıoğlu`na bugüne dek vermiş oldukları manevi ve fikri desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Ben Esra Deniz Karagöl. Ziraat Mühendisiyim. Çalışma alanım biyoemperyalizm. Nedir biyoemperyalizm? Süper güçlerin biyolojik ve teknolojik boyutta sömürü düzeni diyebiliriz. Biraz ürkütücü olacak ama maalesef gerçek şu ki biyoemperyalizm yenidünya düzeninde savaşsız, hissettirmeden işgal anlamına geliyor. Bugün yerel tüketim`i konuşacağız.  Malum her şeyin pakete girdiği ya da burnumuzun dibinde yetişen en temel ürünün dahi kilometrecilerce yollar aşıp bizimle buluştuğu bir çağda yaşıyoruz.  Peki, ne gereği var ki,  kendi coğrafyamızda yetişebilecek gıdalar neden bu kadar uzaklardan geliyor.  

Hadi topraktı, tohumdu uğraşamam dediniz. Yukarıda orman köylüsü aç. Bizim insanımız. Markete koşacağımıza basit bir organizasyonla burnumuzun dibinde köylüden alalım.  Hem güvenle tüketelim, hem yöre insanımıza bir faydamız olsun. Emin olun burada kalan para yine bize dönecektir. Ama biz en ulaşılabilir ihtiyaçlarımızı dahi dünyanın en büyük marketlerinden birinin Bafra şubesinden karşılarsak, paramızın vergisi İstanbul`a, karı Paris`e gidecektir. İşte bunun adı da yoksulluktur.

Böyle bir sistemde yoksulluğu, mülksüzleşmeyi, dışlanmayı, etnik şiddeti, cinsiyet ve sınıf ayrımının gözlendiği toplumsal eşitsizlikleri ve bunlara karşı verilen mücadeleleri hakkıyla tartışabilmek için önce  tarımı ve kırdaki dönüşümü tanımamız   gerek önce siz aydınlık annelerin tüketim alışkanlıklarını gözden geçirmeleri gerek.

Endüstriyel süt üretiminde kullanılan hayvanların yaşam koşulları da içler acısı. İnek inek olmaktan çıkalı çok oldu. Onlar birer canlı robot. Ağaç talaşı, mermer tozu dâhil önüne konan her şeyi yiyen, bol hormon ve antibiyotikle ayakta durabilen inekler onlar. Biz bugün Yerel tüketim bilincinin geliştirilmesine yönelik ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Gıda konusunda örneklendirme yapabileceğimiz daha nice nice ürün var. Konuya giriş toplantısı olması açısından mümkün olduğunca kısa değinmeye çalıştım. Diliyorum ki gerek ben,  gerek sizler, gerek farklı arkadaşlarımız yerel tüketim bilincinin arttırılmasına yönelik çabalarımıza her platformda devam edeceğiz.  Yerel tüketim talebi yerel üretimi teşvik edecek, güçlü kılarak devam edebilmesini sağlayacaktır. Yerel tüketim Güvenilir ve sağlıklı gıda temininde en güvenilir üretim ve tüketim metodudur. Beslenme bütün insanlar için son derece kritik öneme sahip ve güvenilir gıda ve su artık dünyadaki en değerli meta. Sevgili arkadaşlarım, saygıdeğer anneler Pasif kurbanlar olmaktan çıkmamızın zamanı geldi. Siz merkezsiniz lütfen gücünüzü küçümsemeyiniz.``dedi.

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Karagöl : Biyoemperyalizm Yeni Dünya Düzeninde Savaşsız, İşgal Anlamına Geliyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0