SAMSUN

Karadenizbirlik Sezonu Açtı

 
 247
Karadenizbirlik Sezonu Açtı - Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği(KARADENİZBİRLİK), 2015-2015 ayçiçeği alım kampanyasını başlattı
Bafra Haber

 |  - Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği(KARADENİZBİRLİK), 2015-2015 ayçiçeği alım kampanyasını başlattı

Genel Müdür Ünal Erarslan, toplam 18 kooperatifte 40 bin ton ayçiçeği alımı hedefledikleri söyledi.

FİYAT FARKI ÖDENECEK

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, yeni sezon yağlı tohum alım kampanyasını başlattıklarını, bu yıl ayçiçeği üreticisine verilecek 'ön alım fiyatı'nı 1.55 TL olarak belirlediklerini açıkladı. Geçen sezon 1.32 liradan alım yaptıklarını hatırlatan Ünal Erarslan, "Yeni sezonda ise başlangıç fiyatımızı 1.55 lira olarak belirledik. Ürün teslim eden tüm ortaklarımıza daha sonra, piyasa değerlendirmesine göre belirlenecek nihai fiyat üzerinden fiyat farkı ödenecek" dedi.

HEDEF 40 BİN TON

Bölgede 18 kooperatifte alıma başladıklarını belirten Genel Müdür Erarslan, "Geçen yıla göre, ayçiçeği ekim alanlarının daralmasına rağmen verim bu yıl yüksek. KARADENİZBİRLİK olarak 40 bin tona yakın ayçiçeği alımı hedefliyoruz. Üreticilerimizin alın terinin karşılığını, her yıl olduğu gibi bu sezon da tam olarak vereceğiz. Hiçbir üreticimizi piyasa şartlarına ezdirmeden desteklemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

AYNİ VE NAKDİ DESTEK

KARADENİZBİRLİK olarak, 'yağlı tohumlarda yerli üretim artışının sağlanması için, devlet tarafından yapılacak teşvik ve desteklemelerin mutlaka artırılmasını' savunduklarını hatırlatan Genel Müdür Ünal Erarslan, "Bu ilkeden hareketle birliğimiz, bundan sonra da bölgemizde üretim artışını sağlayacak şekilde üreticilerimize her türlü ayni ve nakdi katkıyı sağlayarak yerli üretimin desteklenmesine devam edecek. Yeni sezon tüm üreticilerimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Karadenizbirlik Sezonu Açtı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0