GÜNDEM

Karadede`de Hazırlıklar Başladı

 
 2209
Karadede`de Hazırlıklar Başladı - 300 yıllık gelenek devam ediyor.
Bafra Haber

 |  - 300 yıllık gelenek devam ediyor.

Bafra`nın Gökçeağaç Köyün de 300 yıldır kurulan tarihi Karadede Panayırı bu yıl yine gelenek olduğu üzere Ağustos ayının son pazar günü kurulacak. Ağustos ayının son Pazar gününün 30 Ağustos Zafer Bayramına denk gelmesi ise bölge halkına çifte bayram yaşatacak.

HER YIL 25 BİN KİŞİ KATILIYOR

Her yıl 25 bin civarında kişinin katıldığı panayıra bu yıl daha fazla ilgi olması bekleniyor. Hakkı Bulut gibi birçok ünlü sanatçının da konser vereceği panayırda değişik aktivitelerde yer alıyor. İki gün süren ve en yoğun katılımın Pazar günü olduğu panayır için cuma-cumartesi günü şehir dışından gelen birçok kişi kamp kurarak geceyi panayır alanında geçiriyor. Kampçılar için cumartesi gecesi de konserler düzenleniyor.   Karadede de panayırın ikinci günü olan Pazar günü ise yoğun katılımdan izdiham yaşanıyor.

Traktörden, ayakkabıya kadar her çeşit ürünün satıldığı panayırda, ulusal şirketlerden bankalara kadar birçok firma stantları ile yer alıyor. Vatandaşlarda panayır süresince mangal ve semaverlerini yakıp piknik yapıyorken, panayır kapsamında düzenlenen aktivite ve konserlerle eğleniyor.

30 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR, ALANIN KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKARILDI

Hazırlıklarla ilgili panayırı düzenleyen GÖKDER`in başkanı Turgut Demir; " Ã‹Å"` Geçtiğimiz yıl çok yoğun katılım olması nedeni ile 80 bin m2`ye yakın otopark alanı yetersiz kaldı, alan dışında ki yollarda 1km araç kuyrukları oluştu.  Bazı alt yapı sorunları yaşadık Wc ve çeşmeler de kuyruklar oluştu, bu sene çok daha fazla, tahminen 30 bin civarı katılım beklediğimizden panayır alanında bir takım düzenlemeler yapıyoruz, hazırlıklara erken başladık. Otopark kapasitesini 120 bin m2`ye çıkarıyoruz. Alana Samsun Büyükşehir Belediyemizin de katkıları ile 6 yeni wc ile ilave çeşmeler yapıyoruz.  Oturma alanlarında iyileştirme ve genişletme çalışmalarımız olacak. Bunun dışında acil durumlar için (ambulans, itfaiye gibi araçlar ile resmi araçların kullanımına yönelik) alternatif bir yol oluşturacağız  " Ã‹Å"` dedi.

YABANCI TURİSTLERDE İLGİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Turgut Demir`` Karadeniz bölgesinin en büyük panayırlarından tarihi Karadede Panayırına destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, Bafra Belediye Başkanlığımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, Vatandaşlarımızı 30 ağustos da Karadede Panayırında görmeyi arzu ediyoruz``dedi.

KARADEDE PANAYIRI KÜLTÜREL MİRAS

Panayır yerli turistlerin yanı sıra son yıllarda yabancı turist de çekiyor. Karadede Panayırının ilçe ekonomisi üzerinde ciddi bir hareket yarattığı düşünülüyor. Panayır aynı zamanda " Ã‹Å"`somut olmayan kültürel miras`` olarak uluslararası akademik bir çalışmaya da konu ve Türkiye de imece usulü ile düzenlenen tek panayır olma özelliğini koruyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Karadede`de Hazırlıklar Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0