GÜNDEM

Karadede Panayırı`nda Gökhan Güney Rüzgarı

 
 3656
Karadede Panayırı`nda Gökhan Güney Rüzgarı - Yalçın Köse - Bafra Haber / Gökçeağaç Köyü Derneği tarafından düzenlenen "Tarihi Karadede Panayırı"                           büyük bir katılımla gerçekleşti. Türkiye`nin güçlü ve sevilen sesi Gökhan Güney bir birinden güzel şarkılar ile katılımcıları coşturdu.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber / Gökçeağaç Köyü Derneği tarafından düzenlenen "Tarihi Karadede Panayırı"                           büyük bir katılımla gerçekleşti. Türkiye`nin güçlü ve sevilen sesi Gökhan Güney bir birinden güzel şarkılar ile katılımcıları coşturdu.

Samsun`un Bafra İlçesine bağlı Gökçeağaç Köyü`nde, Gökçeağaç Derneği tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen ve 100 yılı aşkın geçmişi olan "Tarihi Karadede"           panayırına ilgi çok büyüktü.

Karadede Panayırı etkinlikleri cumartesi günü başladı. Gündüz satıcılar stantlarına kurarken, çadırcılar da akşam yatacakları çadırlarını hazırladı. Havanın kararması ile kamp ateşleri ile semaverlerin dumanları birbirine karıştı.  Türküler, şarkılar eşliğinde eğlenildi, çaylar yudumlandı.

{video}Pazar sabahı erken saatlerde panayır alanına gelen vatandaşlar, gün boyu konaklayacakları en iyi çam ağacının altına yerleşti. Öğle güneşi ile beraber mangallar yakıldı, semaverler tüttürüldü. Büyüklerin öğle yemeği hazırladığı saatlerde, çocuklar, pistte canlı müzik eşliğinde oyunlar oynadı.

Satıcıların büyük ilgi gösterdiği panayıra bu yıl Roman vatandaşların da katılımı çok yüksek oldu. Panayırların vazgeçilmezleri arasında yer alan Roman vatandaşların kurdukları stantlarda bazı vatandaşlar sigara paketine halka atarken bazıları da para oyunlarında şansını denedi.

İLK ETKİNLİK YEMEK YARIŞMASI
Günün programı geleneksel yemek yarışmasıyla başladı. Katılımcılar hünerlerini yemek, ve hamur işlerinde gösterdi. Yapılan yarışma sonunda Zübeyde Acar, etli kuru fasulye ile birinci, Hamide Keleş, su böreği ile ikinci ve Sevde Yıldız noku ile üçüncü oldu. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Alışverişlerin yapıldığı, yemeklerin yendiği, ağaç gölgelerinde dinlenildiği panayırda eğlenmek isteyenler için de sahnede yer alan yerel sanatçılar canlı müzikler icra etti. İlk olarak Nazlı Sultan`ın yer aldığı sahnede daha Kolbastı Filiz performans sergiledi.

DURSUN ALİ YÜCEL 2014 PANAYIR AĞASI
Konserlerin ardından sıra Panayırın ağasını seçmeye geldi. İhale usulü yapılan ağalık seçimine geçen yılın Karadede Panayır Hanım Ağası Seher Doğanay, Ahmet Kocabaş, Bilal Demir, İrfan Demir, Orhan Kocabaş, Dursun Ali Yücel, Salih Kılıç, Osman Tosuner katıldı.

Dursun Ali Yücel, 12 Bin liraya 2014 yılı panayır ağalığını elde etti. Karadede Panayırının yeni ağası, davul zurna eşliğinde omuzlarda panayır alanını gezdi, vatandaşları selamladı.

BAŞKAN ŞAHİN`DEN DESTEK SÖZÜ

4. Karadede Panayırına katılan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, bundan sonraki panayırlar için daha fazla destek sözü verdi. Şahin, "Geçmişimizin panayır kültürünü bizlere yaşattıkları için GÖKDER`e teşekkür ederim. İnşallah ileriki yıllarda imkanlarımız dahilinde belediye olarak elimizden gelen bütün olanakları kullanıp yardımcı olmaya çalışacağız."           dedi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından 2013 yılı Karadede Panayırı Hanım Ağası Seher Doğanay`e plaket takdim edildi.

Karadede Panayırına destek veren Özel Medibafra Hastanesi tarafından panayıra katılan 3 kişiye ücretsiz muayene olma hakkı hediye edildi. Yapılan çekilişte Nihat Gerigeldi, Necdet Çakmak, Sefa Ak muayene olma hakkı kazandı.

KARADEDE`DE GÖKHAN GÜNEY RÜZGARI
Her yıl büyüyen ve kalitesini artıran Karadede Panayırı`nın bu yıl ki sanatçısı Gökhan Güney`di. Etkinliklerin ardından Gökhan Güney sahne aldı.   Hınca hınç dolu olan konser alanı Gökhan Güney`in sahneye çıkmasıyla doldu taştı. Gökhan Güney`e yakın olmak isteyen hayranları oturdukları yerlerden kalkarak sahnenin yanına geldi.  Gökhan Güney sevilen parçaları ile hem gençleri coşturdu hem de eski kuşağa geçmişi hatırlattı.

Gökçeağaç Derneği Başkanı Turgut Demir, katılımın yüksekliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür etti. 

4. Karadede Panayırına Bafra Kaymakamı katılmazken, protokole ayrılan bölümde, Belediye Başkanı Zihni Şahin, siyasi parti temsilcileri, idari amirler ve STK yöneticileri AK Part yer aldı.

Diğer şeÖteki etkinliklerde olduğu gibi Karadede Panayırında protokol konuşmaları yapılmadı. Gökçeağaç Köyünde Pazar günü tam bir halk panayırı olarak yaşandı. Bafra ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı askerler güvenlik önlemi aldı. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Karadede Panayırı`nda Gökhan Güney Rüzgarı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0