SAMSUN

Karaca Yavrusuna Jandarma Şefkati

 
 373
Karaca Yavrusuna Jandarma Şefkati - Samsun'da vatandaşlar tarafından bulunan 2 haftalık karaca yavrusu jandarmaya teslim edildi
Bafra Haber

 |  - Samsun'da vatandaşlar tarafından bulunan 2 haftalık karaca yavrusu jandarmaya teslim edildi

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Yaşlageriş Mahallesi'nde vatandaşlar annesi ile fasulye tarlasına giren karaca yavrusu buldular. Annesinin terk ettiği sanılan karaca yavrusu vatandaşlar tarafından Büyüklü Jandarma Karakolu'na teslim edildi. Jandarmaların şefkat gösterip sütle beslediği karaca yavrusuna 'Büyüklü' adı verdi. Tekkeköy İlçe Jandarma Bölük Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ali Ay ile Büyüklü Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Zavalsız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü Samsun Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Jandarma karakoluna giden ekipler, 2 haftalık olduğu tespit edilen karacayı jandarmadan teslim aldı.

Yavru karaca, Terme ilçesi Gölardı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na götürüldü. Karacanın sonbahara kadar burada bakım altında tutulup daha sonra doğaya salınacağı öğrenildi. Karacaların yavrularına insan elinin değmesinin ardından kokuyu hissedip bir daha yanına yaklaşmayıp yavrularını terk ettikleri öğrenildi.

Büyüklü Jandarma Bölük Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Zavalsız, "Köylüler bu konuda duyarlı. Kendileri daha önce bir kez daha teslim etmişlerdi. Yaylageriş Mahallesi'nden doğa tutkunu bir arkadaşımız bize getirip teslim etti. Biz de doğal hayat için Samsun ekibini çağırıp teslim ettik. Bacağında vahşi hayvanların oluşturduğu bir yara vardı. Vatandaş onu iyileştirip bize getirdi. Karacanın adını Büyüklü koyduk" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Karaca Yavrusuna Jandarma Şefkati içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0