SAMSUN

Karaaslan: "2023 Vizyonunda Kadın Ön Planda"

 
 328
Karaaslan: "2023 Vizyonunda Kadın Ön Planda" - AK Parti Samsun Milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan, 2023 vizyonunda kadını ön planda görmeden hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını söyledi
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun Milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan, 2023 vizyonunda kadını ön planda görmeden hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını söyledi

Milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Samsun TSO binasında gerçekleşen kahvaltıya TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yönetim kurulu üyeleri, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Ayla ve girişimci kadınlar katıldı. Kahvaltının ardından kısa bir konuşma yapan Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Atik, AK Parti Samsun Milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan ile bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, 7 Haziran seçimlerinde başarı dileğinde bulundu.

"2023 VİZYONUNDA KADIN ÖN PLANDA"

Kendini tanıtarak konuşmasına başlayan AK Parti Samsun Milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan, "Yıllardır siyaset içindeyim. Akademik kariyerimi sürdürüyorum. İşimi severek yapıyorum ve iki çocuk annesiyim. Samsun'da seçilebilecek yerde tek kadın adayım. AK Parti olarak bunca yıldır siyaset alanında, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele edebilmek, kadının hem iş hayatında hem bütün sosyal hayatta varlığını üst düzeye taşıyabilmek adına önemli sosyal politikalara imza attık. Önümüzdeki süreçte bu çalışmaların anlamı çok daha büyük. Çünkü 2023 gibi bir vizyon ortaya koyduk. Bu hedefe doğru giderken kadını ön planda görmeden bu hedefe ulaşmak hem siyasi hayatta, hem de hayatın bütün evrelerinde çok da mümkün değil" dedi.

"KADINLARIN SİYASETE İLGİSİ ARTIYOR"

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı için 6 bin 223 kişinin başvuru yaptığını, bunun bin 40'ını kadın adayların oluşturduğunu hatırlatan Karaaslan, "Kadınların siyasete olan ilgilisi gittikçe artıyor. Bu ilgi AK Parti'yi tercih noktasında birleşiyor. Bugün 99 kadın milletvekili adayımız var. Umarım 2015'te TBMM'de kadın temsiliyeti artacak. Cumhuriyet tarihi boyunca kadınların mecliste temsil oranın yüzde 4.6'ları geçmemezken, 2011 seçimlerinde temsil oranı yüzde 14.6'lara ulaştı. Bu rakam hala yeterli değil, daha da geliştirilmeli. Ancak sayısal çoğunluğun yanı sıra nitelikli olmalı. AK Parti olarak teşkilatlarımızın temsilinde sonra da parlamento temsilinde kadının öncelikle eğitimine sonra sosyal hayatta ve sivil toplum örgütlerindeki varlığını sorguluyoruz. Ondan sonra kadınların belli oranda temsilini çok önemsiyoruz. AK Parti'de bir kota yok. Özellikle eğitimli kadınların, iş yapan kadınların ya da sosyal hayatta yer alan kadınların aynı zamanda siyasette yer almaları hangi partide olursa olsun Türkiye'ye çok şey katacaktır. Siyasette hem kadının hem de gençlerin yer alması hayat standartların yükselmesi anlamında çok önemli" diye konuştu.

"SAMSUN KADINI ÇOK ÇALIŞKAN"

Samsun kadının çok çalışkan ve üretken olduğunu belirten Karaaslan, "Seçim çalışmalarında yaptığımız ziyaretlerde gittiğim her yerde biraraya gelmiş üretim yapan kadınlar görüyorum. Kimisi çeyizini hazırlıyor, kimisi boş vaktini değerlendiriyor, kimisi de sattığı ürüne pazar arayışı içinde. Bu anlamda Samsun'da müthiş bir potansiyel var. Bu işgücü biraraya geldiğinde büyük fabrikalar demek. Önümüzdeki dönemde inşallah bunlara yeni pazar arayışları, bir takım teşviklerle yeni marka arayışlarını belki hep birlikte gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Karaaslan: "2023 Vizyonunda Kadın Ön Planda" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0