GÜNDEM

Kara Davut Film Ekibinden Bafumder`e Çekim Sürprizi

 
 3588
Kara Davut FilmEkibinden Bafumder`e Çekim Sürprizi - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde çekimleri devam eden Kara Davut adlı filmin bir sahnesi, Bafra Umut Derneğinde çekildi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde çekimleri devam eden Kara Davut adlı filmin bir sahnesi, Bafra Umut Derneğinde çekildi.

Bafra Umut Derneği`nin yapmış olduğu güzel yardım faaliyetleri sonucu film ekibi dernek yönetimini onure etmek için derneğe filmde yer vererek, Bafra Umut Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Yangın Ertekin`e rol verdi.

Çekim sonrası yapılan sohbetlerin ardından film ekibini tanıtan ve  konuşma yapan Kara Davut Filminin yönetmeni  Ömer Korkmaz şunları dile getirdi:

Bafra`nın tanıtımı için ne kadar çok insan gelirse hepsine sahip çıkılması gerekiyor. Öncelikle Bafra`nın yetkililerinin ve iş adamlarının Bafra`nın basın emnsuplarına ekonomik olarak destek vermeleri lazım. Avrupada adamlar film çekiyorlar, daha adamlar bismillah demeden önce devlet yüzde 25 destek veriyor ve yüzde 25 garanti reklamlar geliyor. Daha film çıkmadan önce dünyaya satıyorlar. Tabiki biz onlarla baş edemeyiz, biz karınca kararınca yapmaya çalışıyoruz işimizi.  Türkiye sineması satıldı, alan adamlar diyorki sen devleti kötüle, bayrağını kötüle, milletini kötüle, onu kötüle bunu kötüle sana ödül vereyim diyor.

Bafra okadar güzel bir yer ki, ben daha önce gelip sahiplenmiş olsaydık buranın karpuzunu, kavununu, domatesini, mısırını, meyvesini işlerdim. İnsanların pırıl pırıl güzel gülüşlerini işlerdim. Buranın efsane olmuş kahramanları veya örf adetlerini işlerdim. Biz bazı şeyler yaptık tabiki Kız kayasını işledik mesela ama bir iki sahnede işledik. Filmi izledikten sonra merak edip gelecek insanlar yerliside yabancısıda gelecek. Nasıl gelecek, buralar tanılarak gelecek. Tanıtmazsan gelmezki. Adam banane diyor, benim durumum iyi ister gelsin ister gelmesin diyor. Ama esnafta kazanacak gelenlerden.

Örnek olarak ben gittim bugün iç çamaşırı, gömlek, çorap aldım. Alış verişler yapıp masraflar ettim. Ben gelmişim bak para harcıyorum. 10 kişi 200 kişi insan geldiği zaman esnafada yansıyacaktır. Binlerce insanın geldiğini düşünün otelleriniz dolacak, hamamın dolacka, evlerin dolacak, giderek faaliyete geçecek.  Ne güzel yerler var burada kendi insanı görmemiş. Sadece köprümüz var, köprüden geçti gelin tamam orasıda var ama öyle güzel yerler varki. Ben imkanlarımız dahilinde bizi gezdirdiler, neler görmedimki muhteşem ancak bakım yok, yok sahiplenmek yok, yazık. Bafra`ya sahip çıkılsa tanıtımı yapılsa vallahide imajı değişir, bakışlar değişir herşey değişir, kültür yeri olur burası. Çokta güzel insanlar var Bafralıların hepsini sevdik, seviyoruz. Allah razı olsun çaylarını paylaşıyorlar ekmeklerini paylaşıyorlar, muhabbetlerini paylaşıyorlar sahip çıkıyorlar Allah razı olsun ama bir sürü insan var biraz tepeden bakacaları yere kucak assalar çok iyi olur.

Biz şuan Bafra Umut Derneğindeyiz, hiç bir şey olmasın bu güler yüzlü insanların bizi davet etmesi, ömür billah bize hatıra kalacak. Biz daha buraya gelmeden önce internet üzerinden facebook üzerinden yaptığımız paylaşımlarla Bafra`yı tanıtmaya başladık. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kara Davut Film Ekibinden Bafumder`e Çekim Sürprizi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0