GÜNDEM

Kar Günübirlik Geri Geliyor, Beraberinde Fırtına Var

 
 84
Kar Günübirlik GeriGeliyor, Beraberinde Fırtına Var - Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Orta Karadeniz Bölgesi`nde hafta sonu yoğun kar yağışı ve fırtına beklendiğini söyledi.
Bafra Haber

 |  - Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Orta Karadeniz Bölgesi`nde hafta sonu yoğun kar yağışı ve fırtına beklendiğini söyledi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi`nin (BTUM) son hava tahminleri açıklandı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar yaptığı açıklamada, "Halihazırda Trakya`da başlayan kar yağışının doğuya hareketi ile birlikte bölgemiz (Karadeniz), bu gece saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Yağışlar, yağmur şeklinde başlayıp yarın sabah saatlerinden sonra kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer yoğun olmak üzere kar şeklinde olacak ve hayatı olumsuz etkileyecek şekilde kar örtüsü oluşturacak.

Yağışla birlikte hava sıcaklıklarının düşeceği, rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli eseceği ve denizlerde fırtına olacağı beklenmektedir.

Yağışlar, özellikle Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetinin artırarak yoğun kar yağışları şeklinde kendini hissettirecek. Yoğun kar yağışlarının kuzeyli kuvvetli rüzgarlarla birlikte, rüzgara açık alanlarda yer yer tipiye dönüşeceği tahmin edilmektedir.

Sıcaklıkların hissedilir derecede azalması, Pazartesi gününden itibaren tekrar yükselerek mevsim normallerine dönmesi beklenmektedir. Batı Karadeniz`de, yarın öğle saatlerine kadar kuzey (yıldız) ve kuzeydoğudan (poyraz) 7-9 kuvvetinde fırtına beklenirken, Cumartesi ve Pazar günleri, Doğu Karadeniz`de batı (günbatısı) ve kuzeybatıdan (karayel) 6-8 yer yer 7-9 kuvvetinde fırtına beklenmektedir.

Yoğun kar yağışı ve soğuk havanın neden olabileceği başta hava ve kara trafiğinde aksamalar olmak üzere, buzlanma, don, görüş mesafesinin düşmesi, soğuk algınlığı, çatı çökmesi ve ağaç devrilmesi risklerine ve denizciler ile balıkçıların denizlerdeki fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edilmektedir" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kar Günübirlik Geri Geliyor, Beraberinde Fırtına Var içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0