GÜNDEM

Kapıkaya Türkiye`de Yamaç Paraşütü Merkezi Olacak

 
 1059
Kapıkaya Türkiye`de Yamaç Paraşütü Merkezi Olacak - Samsun`un Bafra ilçesine bağlı Kapıkaya Köyü Türkiye`nin en önemli yamaç paraşütü merkezi olmaya hazırlanıyor.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesine bağlı Kapıkaya Köyü Türkiye`nin en önemli yamaç paraşütü merkezi olmaya hazırlanıyor.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından Bafra Turizmi çalışmaları kapsamında da desteklenen yamaç paraşütü sporuna ilgi her gün artıyor.

Kapıkaya Köyü Yunt Dağı`ndan uçuş yapan Türkiye`nin tecrübeli paraşütçüleri, Kapkıya Köyü ve eteklerindeki Kızılırmak`ın muhteşem bir görüntüsü olduğunu ifade ettiler ve uçuş için de termik ve dinamik bakımından uçuşlar için mükemmel olduğunu belirttiler.

Kapıkaya Köyü`nün yamaç paraşütü ile de gündeme gelmesinden büyük memnuniyet duyan Kapıkaya Köyü Muhtarı Bahri Bozok, "Yamaç paraşütçüsü arkadaşlar köyümüze gelip uçuyor. Bugün küçük yeğenimizde hocası ile beraber gelip uçtu. Buranın gelişmesi için destek verenlere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesinin burası için bazı projeleri var. Tepeye kısa yoldan çıkabilmek için yol yapılacak. Köyün üst kısmına ziyaretçilerin gelip dinlenebilmesi için kafeterya ve seyir tepesi yapılacak."  dedi.

Yamaç Paraşütü pilotu Ramazan Özçelik ise "Bugün 12 yaşındaki Bafralı Onur ile uçtuk. 45 dakikalılık bir uçuşumuz oldu. Bu barajın çok güzel bir potansiyeli var. Kıvrımlı şekli çok güzel bir görüntü veriyor. Biz bu görüntüleri paylaştığımızda Ölü Deniz sananlar oluyor, ya da bu güzel yer neresi diyorlar. Birçok insan buranın varlığından haberdar değil. Geçtiğimiz günlerde, buranın fotoğraflarını gören arkadaşlarım İstanbul`dan geldiler."  dedi.

Temmuz ayında Kapıkaya`da düzenlenen düzenlenen Yamaç Paraşütü etkinliğinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kapıkaya Köyü`nün Yamaç Paraşütü Merkezi olabilmesi için her türlü desteğin verileceğini, bu kapsamda önce yol sorununun çözüleceğini, ardından sosyal donatılar yapılacağını ifade etmişti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kapıkaya Türkiye`de Yamaç Paraşütü Merkezi Olacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0