SAMSUN

Mavi Marmara Cumartesi Samsun'da

 
 141
Mavi Marmara Cumartesi Samsun'da - Canik Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle İstanbul'dan yola çıkan 'Mavi Marmara Gemisi' 7 Mart Cumartesi günü Samsun'da olacak
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle İstanbul'dan yola çıkan 'Mavi Marmara Gemisi' 7 Mart Cumartesi günü Samsun'da olacak

Perşembe günü İstanbul'dan yola çıkan Mavi Marmara Gemisi, yarın saat 12.30'da Samsunport Sanayi Rıhtımı'nda Samsunlular tarafından karşılanacak. 16 Mart'ta insanlık ve özgürlük için Çanakkale'ye doğru yola çıkacak olan gemiyle Çanakkale'ye gitmek isteyen 2 binden fazla vatandaş başvuruda bulundu. Cumartesi Samsun'a gelecek olan Mavi Marmara Gemisi, saat 12.30'da düzenlenecek açılışın ardından Mazlum Coğrafyalar Müzesi olarak çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

SAMSUN, MAVİ MARMARA VE ÇANAKKALE

Daha fazla özgürlük, demokrasi ve insan haklarının herkesin ortak şiarı olması gerektiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Hem Asrı Saadetin hem Selçuklu hem Osmanlı'nın hem İstiklal Harbi'nin hem Çanakkale şehitlerinin emanetçileriyiz ve o emaneti gururla, aşkla taşıyoruz, taşımaya devam edeceğiz. Mavi Marmara bir sivil başkaldırının adıdır. Dünyaya bir meydan okumanın ilk kıvılcımıdır. Mavi Marmara bir ezberi bozmuştur. İşte bu yıl emanetçi olarak 19 Mayıs Şehri Samsun, Mavi Marmara ve şehitler diyarı Çanakkale'yi yan yana getiriyoruz" dedi.

Özellikle gençleri kültürel ve manevi değerlerin farkında olmaları ve bu değerlere sahip çıkmaları için çalıştıklarına vurgu yapan Genç, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da gençlerimizi tarih şuuru ve bilincinin gelişmesi için Çanakkale'ye götüreceğiz. Ancak bu yıl Çanakkale ziyaretimizi Mavi Marmara Gemisi ile gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Toplam 400 kişinin yer alacağı bu anlamlı yolculuk için belediyemize binlerce Samsunlu vatandaşımızın başvurması bizleri onurlandırdı. İnşallah 18 Mart'ta anlamına uygun bir buluşma yaşayacağız" diye konuştu.

Samsun Sanayi Rıhtımı Sevgi Kafe Karşısı'nda 16 Mart'a kadar ziyaretçileri kabul edecek olan gemi, 16 Mart'ta özgürlük ve insanlık için gençlerle birlikte Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıkacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mavi Marmara Cumartesi Samsun'da içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0