GÜNDEM

Kadın Emek Pazarı Dualar Eşliğinde Açıldı

 
 905
Kadın Emek Pazarı Dualar Eşliğinde Açıldı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde ev kadınlarının iş hayatına atılmasını sağlamak amacıyla kurulan Kadın Emek Pazarının açılışı yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde ev kadınlarının iş hayatına atılmasını sağlamak amacıyla kurulan Kadın Emek Pazarının açılışı yapıldı.

Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa oluşturduğu proje kapsamında Hacınabi Mahallesi Yün Pazarı yanı Çarıkçılar çıkmazında kurulan Kadın Emek Pazarı`nın açılışı bugün yapılan törenle açıldı.

14 tezgahtan oluşan ve sadece Çarşamba günleri açılan kadın emek pazarı açılış töreninde ilk olarak Pazar başkanı Şeyda Es kısa bir konuşma yaptı.

Şeyda Es konuşmasında, "Şahsım vetüm arkadaşlarım adına projesinin çıkış noktası olan ve bizlere bu imkanı veren sayın kaymakamımızın kıymetli eşi Dürdane Aslan ve Sayın Belediye Başkanımızın eşi Şükrüye Şahin hanımefendiye ve proje kapsamında desteğini bizden esirgemeyen Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri Başkanı Yasemin Kınık ile Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Sakine Şişmana ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 

29 Temmuz 2015 tarihinden buyana  Çarşamba günleri, 2 tanesi el sanatları 12 tanesi gıda üzerine kurulu 14 standımızla halkımıza hizmet vermeye başlamış bulunmakla birlikte tüm halkımızı pazarımızı ziyaret etmeye bekliyoruz."  dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bafra`mızda kadınlarımızın Sosyal Hayata ve aile ekonomisine  katkı sağlaması adına evde çalışmadan boş durduğu zamanlarda  üretime katkı sağlaması adına böyle bir adım atılması çok anlamlı oldu. Bu konuda sayın kaymakamımızın eşleri Dürdane hanım, eşim Şükrüye hanım ile Ticaretve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Başkanı Yasemin Kınık hanım ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Sakine hanım  ile birlikte bir çok kişinin katkısı oldu.  Onların istekleri doğrultusunda belediye olarak haraket ettik.  Bu mütevazi alanı onlara hazırlamış olduk.  Ben bütün katkılarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Bu bir başlangıçtır. İnşallah Bafralı kadınlarımızın gerek sosyal hayata katılmaları gerekse kendi ailelerine ekonomik katkıda bulunmaları ve üretime katkıda bulunmaları adına bu başlangıcı dahada geliştirecdeğiz.  Alan çalışmalarımız, yer çalışmalarımız var. O bakımdan Bafra`mıza daha büyük ve anlamlı  daha çok insanın katılabileceği bir emek pazarını kazandıracağız.

 

Kadın Emek Pazarının, kadın eli deymiş güzel bir proje olduğunu söyleyen Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın konuşması şöyle:

Bir işe yeterki kadın eli deymesin, İşte bu güzel proje kadın elinin deydiği bir projedir. Bu projeye dokunan bütün elleri öpüyorum.  Bu gün burada işini en iyi şekilde yapan, becerikli,  meziyetli ev hanımlarımızın kendi elleriyle, alın terleriyle bizzat evlerinde yaptıkları ürünlerin satışa sunulduğu küçük fakat anlamı büyük projeyi hayata geçirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu projeyi koordine edenleri, işbirliğiyle sebatla ve hırsla çalışanları tebrik ediyorum.  Bu projede birlikten kuvvet, kuvvette hizmet doğmuştur. Ortak akılla yürütülmüş, iyi koordine edilmiş  bir projedir. Kadın girişimciliğinin somut bir örneğidir. Kendine güvenin, üretmenin ve ekonomik açıdan özgür olmanın kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durması açısından çok önemli bir projenin ilk adımıdır.  14 yürekli kadınımız birlikte haraket ederek güzel bir çalışma oluşturmuşlardır. Bu 14 yürekli kadını tebrik ederim.  

Konuşmaların ardında Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve Eşi Dürdane Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Eşi Şükrüye Şahin ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcilik Başkanı Yasemin Kınık kurdeleyi keserek Bafra Müftüsü İsmail Çiçek`in duası eşliğinde pazarın açılışını gerçekleştirdi.

Kurdele kesiminde ise Bafra Müftüsü İsmail Çiçek`in sıradışı duası tüm davetlilere tebessüm ettirdi.

İsmail Çiçek duasında şunları ifade etti:

Ey yüce Allah`ım, bugün burada senin kadın kullarının hazırlamış olduğu pazarı senin rahman ve rahim olan ismini anarak açıyoruz. Yarabbi sen lütfunu, inayetini, ikramını eksik eyleme. Ruhlarıns enin katında cinsiyeti yoktur. Bütün varlıklar snein kullarındır. Senin kadın kullarına sende pozitif ayrımcılık yap yarabbim. Sende onlara özel yardım et yarabbim. Biz erkeklerin merhamet duygularını arttır yarabbim. Bu pazara erkek kadın bütün kullarını gönder yarabbim. Bu pazarın gönül köprüsünü kurmasına yardım et yarabbim. Vatanımızı milletimizi her türlü kazadan beladan, terör müsubetinden uzak eyle bizi birbirimize kardeş eyle, kardeşliğimizi daim eyle yarabbim.  

 

Açılış töreninin ardından Kaymakam Halis Arslan ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin eşleriyle birlikte pazarı gezerek alışveriş yaptı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kadın Emek Pazarı Dualar Eşliğinde Açıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0