SAMSUN

Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü

 
 737
Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü - Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175
Bafra Haber

 |  - Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175

yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kur.Kd.Alb. Zeki Bodur, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fahri Gülay, İl Jandarma Komutanı J.Albay Hacı Demirezen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit aileleri ve asker yakınları katıldı.

Etkinlik öncesi açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı J.Albay Hacı Demirezen, "Başarılarla dolu 175 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması yönündeki hizmetleri ile ulusumuzun haklı takdirini kazanmıştır. Bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Jandarma teşkilatı, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, başta terörle mücadele olmak üzere, suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği, personelinin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah, araç ve gereçlerin temin edilmesi konularında kendisini sürekli yenilemektedir" dedi.

Jandarma Teşkilatı'nın kurulduğu günden itibaren Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu güvenlik sorununu çözdüğünü ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Ülkenin dış güçlere karşı korunmasında önemli görevler ifa etmiş olan Jandarma Teşkilatımız kanun ile kendisine verilen görevleri yerine getirirken, hiçbir fedakarlıktan çekinmeden özveri ile bu görevini yerine getirmektedir. Kanun ile kendisine verilen görevlere baktığımızda adli görevi, mülki görevi, idari görevi ve diğer görevler olmak üzere farklı görevlerle görevlendirilmiş olan bu teşkilatımız bu görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmek için kendisini sürekli geliştiren bir yapıda çalışmalarına devam ediyor. Değişen ve gelişen suç türlerine karşı jandarma teşkilatımızda bu anlamda önemli görev yerine getiriyor. Bilindiği üzere iç güvenlik birimlerimiz il merkezinde ve ilçe merkezlerinde emniyet teşkilatımız, kıyılarımızda ve sahillerimizde Sahil Güvenlik teşkilatımız, belde ve kırsal kesimlerde de jandarma teşkilatımız tarafından yerine getirilmektedir. Jandarma Teşkilatımız sadece iç güvenlik hizmetlerinde değil, yeri geldiğinde sınır boylarının korunmasında, yeri geldiğinde vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna nerede bir görev varsa orada yer alan bir teşkilatımızdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Yakakent 100. Yıl Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Eda Çakıcı 'Ben Jandarmayım', kompozisyon yarışmasında birinci olan Tahnal Ortaokulu öğrencisi Hatice Akman 'Umudun Yolcusu' isimli şiir ve kompozisyonlarını okudular.

Daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül törenin ardından İl Jandarma Komutanlığı'nın kullandığı malzemeler İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde sergilendi. Serginin ardından İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı araçlar şehir turu attılar.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0