SAMSUN

İtfaiyeden 'Duyarlılık' Çağrısı

 
 99
İtfaiyeden 'Duyarlılık' Çağrısı - Samsun Büyükşehir Belediyesi Çarşamba Bölge İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, 110 Yangın İhbar Hattı'na yapılan birçok asılsız ihbarın kendilerini zor durumda bıraktığını belirttiler
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi Çarşamba Bölge İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, 110 Yangın İhbar Hattı'na yapılan birçok asılsız ihbarın kendilerini zor durumda bıraktığını belirttiler

Samsun'un Çarşamba ilçesinde son günlerde yaşanılan yangın vakalarına itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak müdahalede bulunmaya çalışırken, asılsız ihbarlar itfaiye ekiplerini zor durumda bırakıyor. İtfaiye erleri, 'Alo 110' ihbar hattına yapılan asılsız ihbarların kendilerine engel olduğunu belirtirken, vatandaşlardan ihbarlar konusunda duyarlı olmalarını istediler.

Yangın ihbarı alındığı andan itibaren ekip olarak dakikalarla yarıştıklarını belirten itfaiye erleri, "Araçlarımızla olay yerine giderken ilk sıkıntımız trafikte oluyor. Sirenlerimiz çaldığı halde yoldaki vatandaşlar bizlere sıkıntı çıkartabiliyor. Bazen bize yol bile vermiyorlar. Dar sokaklarda parklar ulaşımımızı engelliyor. Olay yerine gittiğimizde vatandaşlarımız da bizlere zorluk çıkartabiliyorlar. Meraklı bir şekilde gelerek yangını söndürme çalışmalarımızı aksatabiliyorlar. Vatandaşlardan bu konularda duyarlı olmalarını, olay yerine gittiğimizde bizlere konu hakkında bilgi vermelerini, yardımcı olmalarını istiyoruz. Bizler itfaiye ekibi olarak olay yerine en kısa sürede ulaşmaya çalışıyoruz" dediler.

'Alo 110' ihbar hattına gelen birçok asılsız ihbar olduğunu belirten İtfaiye Ekibi Grup Çavuşu Temel Arslan, "Vatandaşlarımız canı sıkıldığında ihbar hattını muhabbet etmek için arıyor. Gerçekten yangın yaşanıyormuş gibi inandırıcı bir şekilde ihbarlarda bulunuyor. Bu işte profesyonelleşenler bile var. İhbarı aldıktan sonra olay yerine gittiğimizde, ihbarın asılsız olduğunu anlıyoruz. Aslında bize gelen bu ihbarların telefon numaraları elimizde. Bizleri arayarak kendilerini kandırmaktalar. Bu konuda da vatandaşlarımız daha duyarlı olurlarsa bizlere yardımcı olacaklardır" dedi.

Arslan, 8 personelle göreve hazır bulunduklarını dile getirerek, "Çarşamba dışında Salıpazarı, Terme ve Ayvacık ilçelerinde olmak üzere 3 farklı noktada müfrezemiz var. Bu noktalarda yangın anında birbirimize yardımda bulunmaktayız. Yangın, trafik kazası ve kurtarma olaylarında da müdahalelerde bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların 110'u aradığı zaman olayın yaşandığı adresi tam olarak belirttiklerinde olay yerine kısa sürede ulaşabileceklerini belirten itfaiye ekipleri, asılsız ihbarda bulunulmaması konusunda uyarılarda bulundular.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İtfaiyeden 'Duyarlılık' Çağrısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0