ULUSAL

İşte Meyve Sularının En Büyük Zararı

 
 335
İşte Meyve Sularının En Büyük Zararı - Dr. Halit Yerebakan, çocukların beslenmelerine konulan ve çocukların çok sevdiği meyve sularının kolestrole neden olabildiğini söyledi.
Bafra Haber

 |  - Dr. Halit Yerebakan, çocukların beslenmelerine konulan ve çocukların çok sevdiği meyve sularının kolestrole neden olabildiğini söyledi.

Sadece meyvenin şekeri tüketildiğinde vücuda zarar verdiğini vurgulayan Dr. Yerebakan "Tamamı karaciğer de kullanılan tek bir şeker var oda früktoz yani meyve şekeri. Portakal sıktığınız zaman içindeki posayı kaldırdığınızda, bu bir tek portakal için değil, vişne suyu böyle, şeftali suyu böyle yani hepsi böyle içindeki posayı uzaklaştırdığınızda geriye sadece sıvı şeker kalıyor. İşte o karaciğerinize zarar veriyor ve karaciğeriniz yağlandırıyor işte bundan bahsediyoruz. Asıl olay portakal suyunu suçlamak değil portakalın kendisini yiyebilirsiniz, portakalın kendisinde sorun yok, elmanın kendisinde sorun yok, şeftalinin kendisinde sorun yok çünkü posasıyla birlikte siz ne zaman posayı ayırdınız içindeki sadece suyu aldınız bu demek? Sen sadece sıvı şekeri aldın. Sıvı şekerinde tamamı karaciğere gideceği için karaciğerde şekerden yağ üretim mekanizması harekete geçecek ve zarar vereceksin bedenine. Kilo alacaksın ve veremeyeceksin o kiloları. Kolesterol, kolesterol diye bağırıyoruz ya işte o kolesterolü içtiğin meyve suları yapıyor, meyve suyunu asla tüketmemek lazım" şeklinde konuştu.  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İşte Meyve Sularının En Büyük Zararı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0