ULUSAL

İşte Facianın Bilançosu: Kurbanların 11'i Çocuk

 
 111
İşte Facianın Bilançosu: Kurbanların 11'i Çocuk - >Sahil Güvenlik Komutanlığı, Balıkesir'in Edremit Körfezi açıklarındaki göçmen faciasında 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 göçmenin ise sağ olarak kurtarıldığını açıkladı. Olayda 11 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.
Bafra Haber

 |  - >Sahil Güvenlik Komutanlığı, Balıkesir'in Edremit Körfezi açıklarındaki göçmen faciasında 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 göçmenin ise sağ olarak kurtarıldığını açıkladı. Olayda 11 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Balıkesir'in Edremit Körfezi açıklarındaki göçmen faciasına ilişkin son rakamları paylaştı. Açıklamada, bugün saat 06.06'da Balıkesir'in Edremit Körfezi Altınoluk önlerinde bir grup düzensiz göçmenin yardım talep ettiği ihbarı üzerine görevlendirilen sahil güvenlik botları ve helikopteri tarafından arama faaliyetlerine başlandığı belirtildi. Bölgede bulunan bir balıkçı teknesi tarafından saat 09.58'de denizden 1 düzensiz göçmenin sağ olarak kurtarıldığı bildirilen açıklamaya göre, Sahil Güvenlik botları, helikopteri ve görevlendirilen Sahil Güvenlik uçağı tarafından bölgede icra edilen arama kurtarma faaliyetinde yarı batık vaziyette fiber bir tekne tespit edildi.

Saat 12.57'de Sahil Güvenlik botu tarafından 2 düzensiz göçmenin, Sahil Güvenlik helikopteri tarafından ise 1 düzensiz göçmenin sağ olarak denizden alındığı belirtilen açıklamada, "Sahil Güvenlik botları tarafından 24 göçmenin (13 yetişkin, 11 çocuk) cansız bedenine ulaşılmış, 3 göçmenin cansız bedeni de Sahil Güvenlik Dalış Timi tarafından fiber tekne içerisinden alınmıştır. İcra edilen arama kurtarma faaliyetinde toplamda 4 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış, 27 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden 40 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olduğu değerlendirilen göçmenleri arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İşte Facianın Bilançosu: Kurbanların 11'i Çocuk içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0