ULUSAL

İşte Deniz Baykal'ın Gönlündeki Aday

 
 638
İşte Deniz Baykal'ın Gönlündeki Aday - CHP eski milletvekili Şahin Mengü, Deniz Baykal ve Önder Sav'ın Muharrem İnce'nin adaylığına sıcak baktıklarını açıkladı.
Bafra Haber

 |  - CHP eski milletvekili Şahin Mengü, Deniz Baykal ve Önder Sav'ın Muharrem İnce'nin adaylığına sıcak baktıklarını açıkladı.

CHP eski milletvekili Şahin Mengü, Deniz Baykal'ın bir kez daha genel başkanlık düşünmediğini söyledi. Hem Deniz Baykal'ın hem de Önder Sav'ın genel başkan adayı Muharrem İnce'ye sıcak baktığını açıklayan Mengü, CHP Genel Merkezi'nin aldığı kurultay kararının doğru olduğunu; ancak 15 günlük bir süre verilmesini çirkin bulduğunu söyledi.

Şahin Mengü, 24 TV'de Murat Çiçek'in CHP kurultayına ilişkin sorularını cevapladı. Mehmet Ocaktan ve Mahmut Övür'ün da katıldığı programda Mengü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tutarsızlıkla suçladı. "˜Halkın teveccühünü sağlayamayan halka kızamaz` diyen Mengü, siyasetçinin saygınlığını tutarlılıkla kazandığını "Pazartesi bir şey söyleyip, Salı değiştiriyorsanız, Cuma günü farklı bir şey söylüyorsanız, toplumun size kalan inancı kalmıyor" sözlerini kullandı. Kılıçdaroğlu`nun kurultayı toplamasını doğru bulan Mengü, 15 günde yapılmasını demokrasiye sığmadığını anlattı. 

İşte Mengü'nün açıklaması;
 
CHP DEVRİMCİ NİYELİĞİNİ KAYBETİ
 
"Siyasi partiler heyecan oluşturdukları müddetçe, yeni projeler ortaya koydukları müddetçe halkın teveccühü olur. Eğer halkın teveccühünü siz sağlayamıyorsanız "halk bana niye oy vermiyor" diye kızmak hakkına sahip değilsiniz. Siyasetçi bir yerde yanlış varsa, kendisi dahilse bu hataya bu hatayı kabul edecek."
 
BAŞBAKAN`A "DİKTATÖRSÜN" DERKEN...
 
"Sayın Kılıçdaroğlu burada kurultayı toplaması doğru bir karardır ancak şekil çok çirkin olmuştur. CHP tarihinde 15 günde toplanan kurultay ben hatırlamıyorum. Benim bir beklentim olmadığı için en rahat konuşanlardan biri benim. 15 günde kurultayda hani demokrasi, hani tartışmak? Başbakan`ı bu konuda eleştiriyorsanız, Başbakan`ın yaptığını iddia ettiğiniz hataları yapmayacaksınız. Başbakan`a "diktatörsün" derken, siz partiyi tek adam rejimine götürecek bir tüzük değişikliğin peşine takılmayacaksınız.
 
"MUHARREM İNCE'YE SICAK BAKIYORLAR"
 
Hem Sayın Deniz Baykal ile hem de Sav ile sürekli görüşüyorum. İkisininde çok net biliyorum ki Sayın Muharrem İnce'ye sıcak bakıyorlar" 
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İşte Deniz Baykal'ın Gönlündeki Aday içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0